Kuna korteriühistu esimees oli elanikke kontrollist eelnevalt teavitanud, siis suuri puudusi kontrolli käigus ei tuvastatud ja väiksemad puudused lubas korteriühistu esimees kahe nädala jooksul likvideerida.

Esimeses trepikojas seisis ühel trepimademel lapsekäru ja teisel laste jalgratas, teistes trepikodades midagi märkimisväärset ei leidunud. Kõige värvikamat vaatepilti pakkus aga maja soojasõlm, kuhu koristaja oli teinud endale sooja pesa – põrandale olid pandud vaibad, samuti oli seal mitu mõnusalt pehmet tooli ja muud mööblit. Lisaks lebas tuhatoosis poolik sigaret.

Päästeameti inspektori Anneli Antsmani sõnul võib kontrollkäigu tulemustega üldjoontes rahule jääda. "Trepikojad on kenasti puhtana hoitud, mõned üksikud märkused kahjuks ikkagi olid asjade hoidmise osas, mis ei ole lubatud," ütles ta. "Suures plaanis on inimesed võtnud südameasjaks selle ohutuse tagamise, ka keldri osas."

Inspektori sõnul on kortermajade tuleohutus võrreldes aasta algusega paranenud. Samas on siiski tarvis jätkuvalt inimeste teadlikkust tõsta. "Ohutus algab ikkagi eelkõige meist endist. Päästeamet aitab, suunab ja proovib juhendada, aga igaüks vastutab oma ohutuse eest ikkagi ise," toonitas ta.

Koostöö korteriühistutega on Antsmani sõnul olnud väga meeldiv. "Kõik on mõistvad, kõik püüavad ja kuulavad selles mõttes, et ei ole vastuseisu või rikkumiste õigustamist," rääkis ta.

Mustamäe tee 132 maja korteriühistu esimees ütles, et valdav enamus maja elanikest saab tuleohutusnõuete täitmise olulisusest aru. Kuid on ka see väike arv inimesi, kes kõigest hoolimata hoiavad trepikodades lapsevankreid või koguvad keldris väljapoole enda boksi erinevaid asju.

Üks suur probleem on ühistu esimehe sõnul suitsetajatega, kes armastavad suitsu teha rõdul või lahtise akna peal ja suitsukonisid alla loopida. Nimelt toimus sel põhjusel samas majas paari nädala eest ka väike rõdupõleng. "Tuleb kuidagi seadusega paika panna, et ei tohi rõdudel suitsu teha ega konisid üle ääre visata. Päris palju tulekahjusid ongi sellest tingitud," sõnas ta. "Suitsetajatega on päris keeruline."