Haridusfoorumil räägivad õpilased neljast Tallinna koolist, miks nad kaardistasid ja pildistasid nutitelefonidega oma suvevaheajal Tallinna virgestusalasid: mänguväljakuid, rularampe, välijõusaale, pinksilaudu, pallimänguväljakuid ja muid linnaruumis olevaid objekte.

Esitletakse koostöös Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga läbi viidud andmekorje projekti tulemusi, mida on tutvustatud juba ka väljaspool Eestit, oktoobris toimunud rahvusvahelisel Balti Esri kasutajate konverentsil Riias.

Teabepäeva avasõnad lausub haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mikk Kasesalk. Konverentsil käsitletavate teemade hulgas on asukohapõhised digilahendused koolitunnis, Eesti Rahvusatlas, Maa-ameti avaandmed, Tallinna geoportaal, droonid ja palju muud põnevat.

Lisaks saab osaleda praktilisel kaardikoolitusel arvutiklassis, Rahvusraamatukogu haridusprogrammides ja National Geographicu kaartide teemalisel võistlusmängul.

Näitusealal saab tutvuda geoerialade õppimisvõimalustega kõrgkoolides ning asutuste ja ettevõtete poolt nendel tulevikuerialadel pakutavate töövõimalustega.

Geoinformaatika, kartograafia ja asukohapõhised tehnoloogiad on lai ja praktiline valdkond, mis leiab rakendust kõikidel elualadel, alates kohalikest omavalitsustest kuni turismi, infrastruktuuri, lennunduse ja riigikaitseni.

Geoinformaatikal ja GIS-tehnoloogial on oluline roll digihariduses ja inseneeria erialade õpetamisel koolis, et arendada kaasaegsete tehnoloogiate kasutusoskusi ning andmeanalüüsi ja ruumilise mõtlemise võimekust juba varases koolieas.

Üle kogu maailma tähistatav GIS-päev näitabki, kuidas geograafia ja asukohateadlikkus on oluline, kuid tihtipeale märkamatu osa meie igapäevaelust.

Üritus on tasuta.