Fjuk ütles Delfile, et komisjon lähtus Pätsi monumendi asukoha valikul paarist kindlast printsiibist.

"Üks on see, et tegemist on ikkagi isikuga, kes omab suuri teeneid, et on olemas Eesti Vabariik ja kellega seoses samas on ühiskonnas palju ka neid arvamusi, mis ei tunnista tema tegevust kogu oma ulatuses heaks," rääkis Fjuk.

"Nii kaua, kui Eesti riik kestab ja me mäletame midagi, on see teema, kus on tuliseid pooldajaid ja tuliseid vastaseid. Seetõttu me leidsime, et kui juba selline isik on, kes väärib pidevat arutelu ja tuliseid vaidlusi, siis teda ei tohiks kuskile kõrvalisse kohta peita, vaid ta peabki olema nähtav," sõnas Fjuk.

Tema sõnul ei peaks Pätsi monument oma suurusega domineerima ega seindama oma vormikõnes võimuambitsiooni, vaid lihtsat eestlaslikku olemist, mille puhul võib alati midagi ette heita ja midagi ka heaks kiita.

Täpset ajakava, millal Pätsi monument Estonia teatri lähedusse püsti pannakse, Fjuki sõnul praegu ei ole. "Minu jaoks see tähtaeg pole oluline. Ta saab valmis siis, kui ta peab valmis saama," sõnas ta.

Fjuk arvas, et umbes kuu või kaks läheb aega selleks, et linna erinevad ametid vaataksid asukoha maa-aluste tehnovõrkude ja monumendi valgustamise osas üle. Samuti tuleb läbi rääkida Tammsaare pargi arhitektidega. Seejärel tuleb sõnastada konkursi lähteülesanne ja tingimused. "Ma kujutan ette, et kui kõik läheb hästi, siis aprillis võiks selle välja kuulutada," ütles ta.

Konstantin Pätsi mälestusmärgile Tallinna linna sobiva asukoha leidmiseks moodustatud komisjon otsustas reedel kolme lõppvooru jõudnud variandi hulgast valida mälestusmärgi asukohaks Tammsaare pargi selle piirkonna, mis jääb Estonia kontserdisaali ja Pärnu maantee vahele.

Eelistatuks osutunud Tammsaare pargi kõrval jõudsid lõppvooru veel Narva maantee, Köleri ja Vesivärava tänava ristmiku piirkond kui värav Kadriorgu ning perspektiivne Rävala puiestee läbimurde ala Pärnu maantee, Süda ja Sakala tänava ristmikul. Ühtekokku vaagis komisjon enam kui kümmet erinevat asukoha ettepanekut, mida esitasid nii komisjoni liikmed kui ka avalikkus.