Michal kinnitas Delfile, et Reformierakonna tehtud muudatusettepanekud lähevad kindlasti täiskogus hääletusele ning arvatavasti ka Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna omad.

"Esiteks juhib see tähelepanu nendele ettepanekutele ja tegeleb viimase minutini koalitsiooni veenmisega, et mõistlikud asjad sisse läheksid," sõnas Michal. "Näiteks pensionäride kõrgema maksustamise tühistamine või alkoholiaktsiiside tagasipööramine," lisas ta.

Michal polnud nõus ütlema, kas opositsioon kavatseb muudatusettepanekute hääletamise vahel ka vaheaegu võtta ehk rakendada venitamistaktikat. "Väike üllatusmoment peab ikkagi lõpuni säilima," sõnas ta.

Michali sõnul seovad Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa koalitsiooni praegu veel ainult riigieelarve eelnõu ja selles ette nähtud nii-öelda katuserahad.

Rahanduskomisjonile laekus kokku 60 muudatusettepanekut. Vabaerakonna fraktsioon tegi 26 ettepanekut, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon 16 ja Reformierakonna fraktsioon 10 ettepanekut. Neli riigikogu liiget tegid samuti oma ettepanekud. Menetluse käigus võttis Vabaerakonna fraktsioon tagasi kolm muudatusettepanekut.

Rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul ei leidnud esitatud muudatusettepanekud pärast läbivaatamist toetust, sest katteallikateks pakutud lahendused oleksid muutnud eelarves taotletud proportsioone ja püstitatud eesmärkide saavutamist.