"Opositsiooni ettepanek riigieelarvest katuserahad KOVidele (kohalikele omavalitsustele - toim) suunata oleks napilt läbi läinud, kui kolm Vabaerakonna saadikut poleks "juhuslikult" saalist puudunud. 47:49. #vabasurm," kirjutas Arto Aas eile hilisõhtul Twitteris.

Antud idee katuserahad kaotada ja summad omavalitsuste tasandusfondi suunata sai poolthääle näiteks ka Isamaa saadikult Viktoria Ladõnskaja-Kubitsalt ning aknaalustelt Peeter Ernitsalt, Olga Ivanovalt, Marko Mihkelsonilt, Urve Palolt, Artur Talvikult ja Margus Tsahknalt.

Opositsioon eeldas, et poolt on ka kõik vabaerakondlased, ent hääletama jätsid Krista Aru, Jüri Adams ja Ain Lutsepp (Andres Herkel, Külliki Kübarsepp ja Enn Meri olid poolt). Aru selgitab, et tema ja ta kaks parteikaaslast olid kahjuks sel hetkel saalist eemal kogemata. Ta ise pidas veidi varem ühe kõne ja läks pärast mõneks ajaks fraktsiooni ruumidesse. Tol õhtul hääletati muudatusettepanekuid ridamisi, Aru lootis, et jõuab vajalikuks hetkeks tagasi, ent paraku mitte.

Ta viitab, et Adams ja Lutsepp olid ka sel hetkel lihtsalt hajameelsusest saalist eemal, ei viinud kohe kokku, et just sel hetkel see hääletus. "Juhuste kokkulangemine. Sellest on väga kahju, me kindlasti ei toeta katuserahasid," ütleb Aru. "Siin ei ole meil mingit kaksipidi mõtlemist - oleme vastu, kahjuks läks nii."