"Ma ei kaitse siin kedagi ega midagi, otse vastupidi. Isegi Indrekut mitte. Sest kui ta nüüd räägib, et pole rahvuskaaslaste vägivalda varem tundnud, on ohvri küsimus vaieldav. Lintidel on vägivald, aga elus ei mõisteta seda hukka ega tulda peksa saamiselt kaamerate ette nii üdini rahulolevalt," arutleb Ligi.

"Loodan, et ka suuremat haiget ei saanud Indrek füüsiliselt, ent kahtluseta haiget tegemas käis ta ise vaimselt. Juba see "Euroopa Parlamendi saadikule tuldi kallale" on üdini ülevalt alla. Miks just mitte talle, kui tema stiil oli mitteparlamentaarne, miks tuua mängu ELi, mida see publik on õpetatud pidama kurjuse impeeriumiks," küsib ta. "Aga ennast nautiv ja jõukas sots läks siin ka inimeste keskele; pilkama neid teemal, mis on nad üles ärritanud, muutma nende meeleavaldust enda meelelahutuseks, ehkki nende hulgas on elult peksa saanuid, õnnetuid, segadusse aetuid, kurje. Neil inimestel oli see harv lähedal olek võimule ja võimalus temaga pahandada, aga siis tuli võim, rebis neilt lava ja mikrofoni ja kallas nad kihutuskõnega üle."

Ligi viitas, et Tarand tsiteeris teda, et migratsioonist ei saa enam mõistliku murega rääkida, sest EKRE on teema ära määrinud. "Olen oma sõnade juures ja küsin, kuidas see abiks oli? Ei ole debati tsiviliseerimine murda sisse võõrale peole ja väita end olevat kutsutud, pahandada võimuesindajana ebapiisava sõnaõiguse pärast nendega, kelle sõna muul ajal üldse ei kostu. Tsiviliseeritus eeldab poolte füüsilist distantsi ja selle turvamist. Sissetungi tegemata jätta on mõõtmatult lihtsam kui võõrast viisakalt vabaneda, ja kuna politsei ja turvamees jäid sekkumisega hiljaks, saime nüüd portsu veel õnnetumaid ja tigedamaid, keda ähvardab peale sotsi irvituse veel krimasi, sest nad on pettunud riigis, kes just sotside ja Rahvavaliit/EKRE kinnitusel suudab neid aidata kõiges. Ja eluaegse valitseja, kelle vaateid me ei tea."