Linnaosa vanem vabandab kannatanu ees ja loodab, et politsei selgitab välja süüdlased ning toimunu kõik asjaolud. Kaljulaidi sõnul peab Eesti ühiskond olema ühtne mõistes hukka igasuguse vägivalla — nii füüsilise kui vaimse, nii avalikes kohtades kui koduseinte vahel.

Kaljulaid rõhutas, et Põhja-Tallinn on koduks väga erinevast rahvusest, erineva päritoluga ja koduse keelega inimestele, kes kõik peavad end linnaosa tänavatel tundma turvaliselt.

“Põhja-Tallinn on koduks paljudele eri rahvusest ja erineva päritoluga inimestele, kellest suur osa elab siin aastakümneid. Kuid on ka neid, kes tulevad mõneks aastaks või kuuks tööle meie linnaosas tegutsevatesse rahvusvahelistesse ettevõttetesse ja panustavad seeläbi meie majanduse arengusse. Mitte keegi neist — ei alalistest elanikest ega meie linnaosa külalistest — ei peaks kartma oma turvalisuse pärast. Selle tagamine on riigi ja kohaliku omavalitsuse ülesanne ja me võtame seda tõsiselt. Selle juhtumi asjaolude välja selgitamine ning seadust rikkunud isikute vastutusele võtmine on linnaosa elanike turvatunde taastamiseks väga oluline,” ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna vanem on olnud kontaktis ka politseiga ning tänanud politseid selle eest, et antud juhtumi lahendamisse suhtutakse nii tõsiselt.

“Näeme seda, et politsei võtab tõsiselt kõiki kuritegusid, mis toimuvad meie tänavatel ja tänu sellele on Põhja-Tallinn turvaline linnaosa — vägivallakuritegusid tuleb ette harva. Meile teeb tõsist muret ka vägivald, mis toimub koduseinte vahel ja selles osas on oluline politsei ja linnaosa sotsiaalvaldkonna töötajate jätkuv hea koostöö nii ennetuse kui ohvrite abistamise osas,” sõnas Kaljulaid.

Linnaosa vanem kutsub ühiskonda olema ühtne hukkamõistvas suhtumises igasugusesse vägivalda.

“Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et siiani peab suur osa lapsevanematest loomulikuks ja vajalikuks lapse füüsilist karistamist. Peame tegema kõik, et Eesti ühiskonnas juurduks kindel teadmine, et vägivald ei ole mitte kunagi, mitte üheski olukorras hea ja õige lahendus. Kui jätta kõrvale need erandlikud olukorrad, kus jõudu kasutatakse enesekaitseks, tuleb vägivaldset käitumist igal juhul vältida. Kõik meie erimeelsused on lahendatavad rääkides,” ütles Kaljulaid.