Tartu jõulutuled süütasid linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming. Esimese advendiküünla aitas neil süüdata ansambel Etnosfäär.

Raekoja platsile kogunejatel paluti selga panna või kaasa haarata midagi valget ning olla valmis advendiküünla süttides lehvitama - üheskoos püüti niimoodi tervitada jõule ning läkitada Eesti suurim jõulutervitus.

Teist talve kerkis Tartu raeplatsile valgusküla, millele lisandus tänavu mitu klaaspaviljoni. Lisaks majakestele paigaldati valguskülla karussellid, istumiskohad, jõuluvana Tartu postkast ja elava tule pajad.

Raeplatsi valguskülas toimuvate ürituste ja teiste Tartu jõuluaja sündmustega saab tutvuda Jõululinn Tartu kodulehel ja Facebooki kontol.

Advendiküünlad süüdatakse Tartus tavapäraselt ka ülejäänud detsembrikuu pühapäevadel. Südalinna traditsiooniline jõululaat toimub sellel aastal 8. detsembril, rahvusvahelised jõuluvanade talimängud peetakse 9. detsembril ja Tartu talvine tantsupäev toimub 15. detsembril.
õululinn Tartu 2018 suurtoetajad on Glassolutions Baltiklaas ja Palmako AS, kaasamõtlejad ja -aitajad Kõrgemast Kunstikoolist Pallas ning Gardesti kodu- ja aianduskeskusest.