„Minu side Pärnumaaga on tugev – mul on Tori juured ja olen olnud 10 aastat Pärnumaa esindaja riigikogus. Ka valitsuse liikmena seisan meie piirkonna arengu ja heaolu eest. Ma seisan võrdse ühiskonna ja õiglase riigi eest, kus kõikidel on hea elada ja otsuseid ei tehta vaid jõukamate huve arvestades,“ rääkis Keskerakonna Pärnumaa esinumber Kadri Simson.

Pärnumaa esinumbrit tutvustanud peaminister Jüri Ratase hinnangul on majandus- ja taristuminister Kadri Simson seisnud nii majanduse jätkusuutliku arengu kui ka selle eest, et viimaste aastate kiireim majanduskasv jõuaks kõigi Eesti inimesteni. „Tasuta ühistransport, investeeringud kiirematesse ja parematesse transpordiühendustesse, aga ka Tallinna Sadama börsile viimine, et pakkuda Eesti inimestele ja pensionifondidele võimalust investeerida kodumaa ettevõttesse, on vaid mõned näited ministri sammudest, mis toetavad majanduskasvu ja elukvaliteedi tõusu. Kadri on mitmetel valimistel pälvinud Pärnumaa inimeste kõrge usalduse ning olen veendunud, et tema juhitud meeskond teeb ka seekord väga tugeva tulemuse,“ ütles Ratas

Simson tuletas meelde, et just tänane valitsus otsustas esimeste neljarealiste lõikude ehitamise Via Baltica maantee Pärnumaa osas ning ka Pärnu lennujaama rekonstrueerimine sai peale aastatepikkust ootust käima lükatud. Pärnumaa inimeste vajadusi arvestades on valitsuses jõudsalt edasi mindud ka Rail Balticu projektiga, mis sai 2017. aasta sügisel Riigikogus ratifitseeritud. Antud projektidega tuleb Simsoni sõnul õigel kursil edasi liikuda.

„Meie peamiste valimislubaduste seas leiab mitmeid taristuprojekte eesotsas Rail Balticu, kohaliku lennujaama ja neljarealise Via Balticaga, kuid loomulikult on seal ka lubadusi, mis aitavad vähendada ühiskondlikku ebavõrdsust. Pean siinkohal silmas näiteks meie plaanitud erakorralist pensionitõusu, et aastal 2020 kasvaksid pensionid kokku saja euro võrra. Muidugi toetan ka maksusüsteemi, mis leevendab keskmist ja väikest palka teenivate inimeste maksukoormust,“ rääkis Kadri Simson.

Keskerakonna Pärnumaa nimekirjast leiab mitmeid uusi tegijaid eesotsas Mikk Pikkmetsa ning endise linnavolikogu esimehe Krista Nõmmega. „Kui Isamaa ridades leiti, et mind ja minu ideid Eesti elu edendamiseks ei ole enam tarvis, siis mul on rõõm, et Keskerakond pakub mulle võimaluse siiski seista ühiskonna vähemkindlustatud liikmete eest. Keskerakonna sotsiaalpoliitika, mis peab vajalikuks ennekõike nõrgemate abistamist, on mulle südamelähedane. Seetõttu otsustasin just nende nimekirjas kandideerida,“ rääkis Krista Nõmm.

Pärnumaal kandideerivad lisaks Kadri Simsonile Pärnu abilinnapea Marko Šorin, Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets, Pärnu linnavolikogu aseesimees Hillar Talvik, ettevõtja Krista Nõmm, Lääneranna valla abivallavanem Andres Annast, Paikuse osavallakogu liige ja Pärnu Linnavolikogu sotsiaalkomisjoni liige Ardo Aasa, ettevõtja Ants Lopsik ning Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel. 2015. aasta riigikogu valimistel kogus Keskerakonna aseesimees Kadri Simson Pärnumaal 5726 valija toetuse.