Ülalolevas videos on näha meeleavaldusel aset leidnud rüselus. Pealtnägijad kirjeldasid Delfile, et üks lapsevankrit lükanud isa sattus sõnelusse meeleavaldust turvanud Soldiers of Odini liikmete ja fotograaf Mats Õunaga.

Väidetavalt olla probleem olnud selles, et pahandati, et ta lapsevankriga keset meeleavaldust kõndis. Mees sattus segadusse, mis temast tahetakse. Meeleavaldajad ise väitsid hiljem, et mees olla neid kutsunud fašistideks. Tüli täpsemat põhjust teavad vaid asjaosalised ise.

Õnneks suuremaks rüseluseks ei läinud. Videost on näha, et vankri tuleb haarab kõrvalt Eesti 200 kaudu tuntud Kadri Napritson-Acuna. Ta selgitas Delfile, et ta märkas lihtsalt, et laps on juba ripakile jäänud ning vanker kõigub.

Suveräänsusliikumine Tark ja Terve Eesti teatas ürituse eel, et kutsuvad eestimaalasi meelt avaldama Marrakechis kavandatava rändeleppe heakskiitmise ja hilisema leppe poolt hääletamise vastu. "Leiame, et selline tegevus on vastuolus Eesti Põhiseadusega, kuna võib luua eeldused kohustusele massmigrantide vastuvõtmisks. Eelnimetatud olukord vastandub Eesti põhiseaduslikule ülesandele tagada Eesti rahvuse, keele ja kultuuri kestmine, seades otseselt ohtu ka riigi suveräänsuse," sõnasid nad.

Kui veel veidi pärast kella 14 oli kohal paarsada inimest, siis rahvast tuli peale seda hoogsalt juurde. Kohapeal viibiva Delfi reporteri sõnul oli kella 14.20 paiku väljakul 300-400 inimest. Tipphetkel võis Vabaduse väljakul olla tuhatkond inimest. Igas nurgas seisis ka politseinike paar, et võimalikele vahejuhtumitele kiirelt reageerida.

Kohaletulnute seas torkab silma rohkelt noori inimesi, on tuldud ka terve perega ehk lapsed kaasa võetud. "Eesti kvoot on null," seisab ühe lapse hoitaval plakatil. Kümned inimesed on võtnud kaasa Eesti lipud.

Meeleavaldajatele jagatakse ka vilesid, et nad saaks rahvaesindajad otsesõnu välja vilistada. Laval peetakse ka kõnesid, kus riigiesindajate praegust poliitikat kritiseeritakse.

Kaljuste ütles peale meeleavaldust, et esialgu pole plaanis uusi üritusi, aga kui vaja, korraldatakse neid uuesti, nagu olukord nõuab.

Ühtsustundest andis märku seegi, et koos lauldi legendaarset "Koitu". Üritus kestis kella 17ni.