Erakonna peasekretär Erkki Keldo kommenteeris, et reitinguid mõjutas arutelu ränderaamistiku üle.

"Tegemist on keerulise teemaga, millega seoses inimestel on arusaadavad hirmud. Parlamendis viisid arutelu äärmuslikuks nii valitsuses- kui opositsioonierakonnad, mis õhutas hirme veelgi. Kindlasti oleksime ka meie Reformierakonnas saanud anda selgemaid sõnumeid. Meie jaoks oli oluline, et lisaks rändeteemale ei tekiks Eestis valitsuse otsustamatusest lähtuvalt ka põhiseaduslikku kriisi," andis Keldo teada.

Erakonna esimees Kaja Kallaselt küsides, kas langevas trendis reiting võiks aimu anda sellest, et eurotolmu jalgelt pühkimine pole eesmärki teeninud, vastab ta eitavalt. "Kindlasti on Eestisse tulemine täitnud eesmärki. Reformierakond oli vaja ühendada, töötada välja usutav alternatiiv ja viia ühtse meeskonnana valimistele. See eesmärk on kindlasti täidetud," andis ta teada.

"Nõustun nendega, kes ütlevad, et ränderaamistiku arutelu mõjutas viimase kuu reitinguid. Inimestel on selle keerulise teemaga seoses arusaadavad hirmud ja kahjuks keskendus arutelu hirmude võimendamisele. Kindlasti oleksime ka meie saanud selgemaid sõnumeid edastada. Usume siiski, et valimistulemuse määravad need teemad, mis inimeste elu päriselt puudutavad – see on maksud ja majandus, milles Reformierakonnal on oma tugev plaan. Keskendume valimisteni jäänud kuude jooksul selle parema selgitamisele," selgitas Kallas.

Reformierakond oli juunis Eesti kõige populaarsem erakond, kuid augustis oon jäänud võimuerakond Keskerakonnale alla. Alates oktoobrist on erakonna reiting kukkunud 28 protsendilt 21-le.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid andis pressiteate vahendusel teada, et oravate kollane imago on minemas "kahvatud pronksikarva". Karilaid viitab selle põhjusena sellele, et paljud nimekad erakondlased on erakonnast lahkunud.

Karilaid sõnas, et Keskerakond, EKRE ja Eesti200 on tõmbamas endale Reformierakonnas pettunud valijaid. „Majandus, julgeolek ja e-riik on märksõnad, mille monopoli on Reformierakond kaotanud. Keskerakond on näidanud kahe aastaga valitsuses nendes ja paljudes teistes valdkondades tugevat kompetentsi ja paljastanud varasemad propagandavaled, millega tänast peaministrierakonda aastaid rünnati. EKRE on rahvuslikul teljel suutnud Reformierakonna valijad endale haarata ning Eesti200l on ettevõtjad ja pärisspetsialistid vastukaaluks multitalent Jürgen Ligile,“ tõi Karilaid välja.

EKRE esimees Mart Helme kommenteeris, et peamiseks põhjuseks, miks populaarsus on kasvanud, on erakonna jaoks õnnestunud arutelu rändepakti üle. "EKRE tõi rändepakti teema esimesena avalikkuse ette ja me jätkame võitlust, et meie riik selles paktis ei osaleks. Isamaa andis ju alla! Alguses võttis jõulisi poose, aga loobus võitlusest kohe, kui koalitsioonikaaslased Keskerakond ja SDE neil suud katuserahadega täis toppisid. Poliitikat jälgiv valija saab aru, et EKRE on ainus, kes on rändeleppe, rahvusriigi ja suveräänsuse küsimustes vankumatu ja võitlusvõimeline," kommenteeris Helme.

"Kindlasti avaldas reitingutele mõju aga ka see, et vasakradikaalide – sotside ja Eesti200 – provokatsioonid Toompeal ja Vabaduse väljakul pöörasid nende endi vastu. Iga vähegi süvenemisvõimeline inimene nägi läbi, et need erakonnad tahavad Eesti poliitikasse tuua madalat ja Läänest kopeeritud Antifa-taktikaid nagu provokatsioonid, laste kasutamine inimkilbina, parempoolsete demoniseerimine ja neile vägivaldsuse omistamine – samal ajal kui tegeliku vägivalla toomisega Eesti poliitikasse tegelevad vasakpoolsed ise. Sotside ja Eesti200 alatud võtted lendasid neile endile vastu vahtimist. Eesti inimesi ei ole võimalik läbinähtavate valedega manipuleerida, inimesed mõtlevad oma peaga ja on võimelised heal ja kurjal vahet tegema," lisas ta.