Tööstuse avamist nõustanud 1Partner Kinnisvara Soome klientide konsultandi Juha Ajakaineni sõnul rajati tehas kolmes etapis. “Viimane etapp pidi valmima 2020. aastal, kuid ettevõttel läheb hästi ja seetõttu otsustati koguvõimsus plaanitust varem käivitada,” rääkis Ajakainen.

Ajakaineni sõnul on Soome majandus heas seisus ning tööstuste huvi Eestisse kolimise või laienemise vastu endiselt olemas. “Eesti kvalifitseeritud tööjõud ei ole Soomest palju odavam ning see pole enam peamine argument, miks siia kolitakse. Pigem räägib Eesti kasuks sobivam logistiline ühendus – toodangut ei pea ilmtingimata laevaga eksportima,” rääkis Ajakainen.

“Kolimise takistuseks hakkab saama Eesti tööjõupuudus, aga ega Soomes sellega seis ka parem pole,” rääkis Ajakainen.

“Liikujaid oleks ilmselt enamgi, kui Harjumaal oleks rohkem korralikke tootmiseks sobivaid pindasid. Puuduse tõttu peavad tööstused hakkama pahatihti endale ise tehasehooneid ehitama, mis nõuab suurt planeerimist ja investeerimist. Pigem vaadatakse üüripindasid, et tegeleda oma põhiala, mitte kinnisvaraarendamisega,” ütles Ajakainen ja lisas, et otsib praegugi sobivat pinda mitmele Soome tööstusettevõttele.

Stera Grupp tegeleb mehaaniliste ja elektrimehaaniliste seadmete ning komponentide seeriatootmisega. Ettevõte pakub kahes riigis tööd enam kui 800 inimesele.