"Olen nõudlik nii enese kui ka teiste suhtes. Enese suhtes tegelikult veel enam kui teiste suhtes," märkis ta Delfile. "Nõudlikkus ja mugavus ei käi kokku. Vastupidi: nõudlikkus võib kaasa tuua ebamugavust. Ebamugavust nende jaoks, kes ei pinguta piisavalt, et meie riigi eesmärke ja sihte saavutada," jätkas ta. "Soovin näha tegusat suhtumist ja särtsakust. Ja hea oleks ka emotsionaalsust, julgust argumenteerida, oma seisukohti esitada ja vaielda. Oma tööd tasub teha säravate silmadega ja innuga või üldse mitte."

ERR viitas eile, et Varrakul täitub kantslerina peagi aasta ja üheksa kuud. 1. jaanuariks võib öelda, et tema ametiaja jooksul on ministeeriumist lahkunud kõik neli asekantslerit ja koolivõrgu juht. Viimase aasta jooksul on oma töö jätnud üheksa osakonnajuhatajat 21-st.

Varrak viitas Delfile, et vahetusi oli vaja ning ministeeriumis töötavad tänasel päeval inimesed, kes on asjatundlikud ja motiveeritud. Ta lisas, et seetõttu ei haava mitme eilse meediakajastuse juures olnud anonüümsed kommentaarid mitte niivõrd teda isiklikult, vaid haiget teevad ebaõiglased väited kompetentsuse puudumisest ministeeriumis, sest sellega rünnatakse tema kolleege.

"Sellega ma ei saa kuidagi nõustuda. Ministeerium on teinud head tööd ja meie plaanid riigi hariduse, teaduse, keele- ja noortepoliitika edendamiseks on üha ambitsioonikamad. Teisiti ma ei oska, ei taha ja ei saa."

Üks ministeeriumi töötaja märkis Delfile, et pinged on õhus ka täna. Paljud lootsid, et ehk taandub Varrak kriitika peale ametist, ilmselgelt seda ei juhtu. Varraku kaitseks astus välja ka minister Mailis Reps. Teisipäeval pressile saadetud avalduses ütles ta: "Täna (eile - toim) on loetud tundide jooksul suur osa ministeeriumi juhtidest väljendanud nördimust selle üle, et ministeerium on langenud põhjendamatult kriitika alla, avaldanud soovi taastada töörahu ja toetada selles juhtkonda."

Kolmapäeva hommikul salvestatud Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister" sõnas peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas, et Reps peab taastama töörahu ministeeriumis ning võtma kontrolli alla ka selle, kuidas kantsler Tea Varrak suhtleb oma alluvatega, vahendab ERR.

Ratas rääkis, et Reps tunnistas temaga vesteldes probleeme ja lubas kantsleri korrale kutsuda. "Minu eilse vestluse järgi ei saa öelda, et Mailis Reps ütles, et kõik on ministeeriumis korras ja probleeme pole. Ka tema oli murelik. Ja ta ütles, et peab vastava vestluse oma kantsleriga lähiajal maha," sõnas Ratas.