Täna saatis ta laiali alljärgneva teate, mille Delfi avaldab täismahus:

Head kolleegid!

2018. aasta algus oli mu jaoks raske isiklikus elus, aasta lõpp tööalaselt.

Viimastel päevadel olen pidanud tõrjuma meedias minu kohta esitatud valesid ja pahatahtlikke sõnumeid ja isegi laimu, mis tegid mulle haiget.
Õnneks on olnud ka kümneid ja kümneid toetuseavaldusi nii ministeeriumist kui väljastpoolt maja. See on aidanud elus püsida.

Ütlesin muuhulgas korduvalt, et olen otsusekindel inimene.

Mõnikord tuleb langetada ka otsuseid, mis ei ole meeldivad.

Tegin ministrile ettepaneku mind tagasi kutsuda Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsleri kohalt.

See otsus on sündinud vankumatust soovist taastada rahu nii enda jaoks kui töörahu ministri ja meie tublide kolleegide jaoks.

Ministeerium on sattunud kriitika alla. Sellega ma ei saa kuidagi leppida.

Olen ministeeriumis koos võimeka meeskonnaga alustanud suuri asju, keeranud ministeeriumi näo meie koolide, õpetajate ja teiste partnerite poole ja olen kindel, et selle tööga ja avatusega ka jätkatakse. Ning märgatakse ka seda, mida positiivset oleme ellu viinud.

Soovin väga, et meie haridusel ja teadusel läheks jätkuvalt hästi.

Tea

Reps: Varraku lahkumine oli ainuõige samm

Haridusminister Mailis Reps ütles ETV saates "Aktuaalse kaamera", et nii tugeva avaliku surve olukorras oli Varraku lahkumine ainuõige samm, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Võib-olla kõik inimesed ei tunne teda ja ei tea, et ta võtab asju väga südamesse ja teeb südamega ja loomulikult sellises olukorras ole see tõenäoliselt ainuõige samm," sõnas minister.

Reps märkis, et ministeeriumis leidub nii neid inimesi, kes Varrakut kritiseerivad kui ka neid, kes teda südamest toetavad.

Uue kantsleri otsingutest Reps enda sõnul veel mõelnud ei ole. "See tuli vahetult enne saate algust ja kindlasti ma tahan ka Tea Varrakuga endaga rääkida, aga loomulikult ma aktsepteerin tema arvamust," lausus Reps.

Tüli haridusministeeriumis

Sel nädalal jõudsid avalikkuse ette haridusministeeriumis pikalt kuhjunud pinged seoses kantsler Tea Varraku juhtimisstiiliga. Temaga kokku puutunud inimesed räägivad, et ta on võimukas, agressiivne ja kolleegide suhtes lugupidamatu. See on toonud ministeeriumis kaasa halva tööõhkkonna ja suure kaadri voolavuse.

Varrak kaitses täna enda tööpõhimõtteid. "Nõudlikkus ja mugavus ei käi kokku. Vastupidi: nõudlikkus võib kaasa tuua ebamugavust. Ebamugavust nende jaoks, kes ei pinguta piisavalt, et meie riigi eesmärke ja sihte saavutada," ütles Varrak.