Keskkonnainspektsiooni ja -ameti üehdamise plaan on vabariigi valitsuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu nime all kolmandal lugemisel.

Jõuluvana pidas kõne ka, milles puudutas keskkonnaprobleeme: "Kui põdraga siia sõitsin, siis hakkasin mõtlema, et kui Eestis hakkaksid looduskaitse alad Eestis kilomeetri sügavuselt," naljatas jõulumees. Ta kiitis riigikogulasi ka riigieelarve vastu võtmise eest ja pahandas opositsiooniga, et nood millegagi rahul pole.

Riigikogu juhatus laulis paki lunastamiseks rahvalaulu "Hiir hüppas", mille eest neile anti vastu sinepiplaastreid ning antiseptikut. EKRE-fraktsioon sai raamatu populismist ning Donald Trumpi rinnamärke, mida jõuluvana päkapikuga USA-s ostmas käis. Mart Helme luges luuletust.

Sotsid lugesid Karl-Martin Sinijärve kirjutatud luuletuse, mida terve fraktsioon ette luges.

Isamaad noris jõuluvana, et nad soovivad nüüd oma erakonna nime kirjutada suurte tähtedega ISAMAA, mispeale kingiti laulukese esitanud fraktsioonile luup. Kuna Isamaa läks ka pensionisammaste kallale, kingiti neile samba CD.

Vabaerakond luges samuti ette luuletust.

Aknaaluste fraktsioonile oli jõuluvanal keeruline kingitust leida - nemad kutsuti kõik saali ette ja teatati, et moodustamisele läheb uus erakond - Erakond Eesti Aknaalused. Erakonna esimeheks passiks hästi jõuluvana.

Keskerakond tuli ette terve fraktsiooniga, Märt Sults tinistas kitarri ning lauldi laulu "Jõulukell". Kingituseks anti neile hiiglaslik roheline kaart ning matkatool, et neil oleks bussipeatuste vahepeal kuskil istet ka võtta.

Reformierakonna nimel pidas kõne Madis Milling, kes tänas, et veel pole kehtestatud jõulupaki maksu. Kingituseks anti neile vastu põrandapesu mopp ning puuviljakorv.