Külmaga harjunud mehed ja vapper naine snäkkisid merel hulpinud penoplasti tükilt taljesõbralikke toidupalju - salatit, krevette ning kevadrulle. Peale joodi küll pokaal vahuveini, kuid alkohol mõjus meestele pigem sümboolse tähisena kui ujumisvõimet mõjutavana.

Mõni mees oli ette pannud ka kikilipsu, et jõulupühi tähistada.

Õues oli seitse külmakraadi, mehed tulid kontorist - suur osa seltskonnast töötab IT-s. Et asi toimus keskpäeval, oli talisuplejatele tegemist jäise jõululõunaga. Veest välja saanud mees rääkis, et tegelikult on vees soojem kui paistab: "kaldal seista on jahedam, vesi on soe,".

Toit maitsevat kah vees paremini.

Alkoholiga maksab vees siiski piiri pidada. Uudise peale võttis Delfiga ühendust päästeamet.

Päästeameti pressiesindaja Jane Gridasso märkis, et alkoholijoove on üheks peamiseks meeste uppumise põhjuseks. Ohtlikuks osutub ka nõrk joove ja pohmell.

"Alkoholi tarvitanu väsib kiiresti, lisaks tekivad reflektoorsed südamevereringesüsteemi talituse häired," kommenteeris Gridassov. "Võib tekkida kiiresti alajahtumine ja jäsemete verevarustus võib järsult halveneda. Kindlasti mängib siinjuures olulist rolli ka ilmastik ning praegused külmad ilmad ainult kiirendavad inimese olukorra halvenemist."