Politsei saatis Jaagu otsimiseks laiali teate, kammis läbi turvakaamerasalvestusi ning küsis tema järgi asutustest. Jaagu leidis täna üles valvsalt kaaskodanikult, kes märkas Jaagule sarnanevat meest Tamsalu rongipeatuses. Talle jäi silma, kuidas eakas mees püüdis Tapale suunduvale rongile minna, ent jäi sest paraku maha.

Patrull läks infot kontrollima ning veendus, et tegu oligi Jaaguga. Eakas mees ei suutnud meenutada, kus ta täpselt viimastel päevadel on ekselnud. Tõenäoliselt läks ta eile Jõgeval rongile, ei saanud Tapa peatuses maha ning väljus rongist enne Balti Jaama. Omasõnul veetis ta öö Tallinnas, kuid kus täpsemalt, ei osanud ta öelda. Hommikul püüdis Jaak Tallinnast rongiga sõita Tapale, ent eksis taas ja astus maha Tamsalu peatuses. Seal silmaski abivajavat meest rongipeatuses olnud inimene, kes sellest politseile teada andis. Praeguseks on mees antud lähedaste hoole alla.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kristjan Tommingas ütles, et kuuldavasti oli mehe mobiiltelefon hiljuti katki läinud ning uue töökorras telefoni soetamist ei pidanud ta vajalikuks. „Kui teil on mõttes, mida eakatele lähedastele jõuludeks kinkida, siis palun pange neile kingikotti mõni soodne, nuppude ja vastupidava akuga mobiiltelefon. Nii saate ise lähedasega sidet pidada ja veenduda, et temaga on kõik hästi. Samamoodi saab ta teile helistada, kui on eksinud või hädas,“ ütles operatiivjuht.

Politsei soovitab, et kui teie eakal lähedasel on orienteerumisraskusi või esineb mäluprobleeme, siis ei ole mõistlik teda üksipäini teele saata. „Sihi kaotanud eakad võivad võtta pikki vahemaid, ilm on talviselt külm ning oht abitusse seisundisse jääda on suur. Seepärast soovitame, et kui eakas lähedane võtab ette pikema teekonna kodust eemale, võiks teda võimalusel kogu teekonnal saata mõni lähedane või tuttav. Kui see pole võimalik, saab telefonitsi sidet pidada ja veenduda, et eaka lähedase teekond kulgeb turvaliselt,“ soovitas operatiivjuht.