Oleviste koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul on algselt kodututele inimestele mõeldud jõulupuust saanud oodatud üritus paljudele puuduses elavatele inimestele. "Meie piiri ei tõmba, kust algab kellegi jaoks puudus. Kas sellest, kui inimesel pole oma kodu, ta on üksik pensionär või mingil põhjusel elu hammasrataste vahele jäänud. Kiriku ülesanne on jagada vaimulikku sõnumit kõigile. Antud üritusel näeme juba aga aastaid, et paljud tulevad Oleviste jõulupuule vaid toidu pärast. On ilmne, et puuduse kannatajate puhul peabki väga tähtis osa kuuluma toidu jagamisele ja nii olemegi jumalasõna ja kontserdi kõrval suurt rõhku pannud jõululõunale ja toidu jagamisele,“ rääkis Siim Teekel.

Oodatud on kõik toiduannetused: koogid, kringlid, pirukad, võileivad, puuviljad, kommid, küpsised. Ära võib tuua ka selle toidukraami, mis kodudes jõulupidustustest üle jääb," lisas ta.

Oleviste Hoolekanne valmistab jõulurõõmu koduta ja vähekindlustatud inimestele juba 17 aastat. Sooja toitu pakub Swissotel, kringli ja saikeste eest hoolitsevad Tallinna kesklinna linnaosavalitsus ja Eesti Keskkonnateenused, maiustuste eest Kalev, samuti on alati kohvilauda abistanud katta inimesed, kes on toonud küpsetisi ja võileibu.

Kirikusse võib viia ka riideannetusi. Oleviste kogudus palub silmas pidada, et kodutud vajavad selliseid riideid ja jalanõusid, millega külma ilmaga tänavatel viibida. Soojad sallid, mütsid, sokid, kindad, saapad, dressid, teksad, kampsunid on teretulnud ja need võetakse tänuga kaasa.

Kontsert-jumalateenistusele tuleb juba 17ndat aastat lauluga rõõmustama ürituse patroon Reet Linna, keda saadab Aare Jaama. Sõdurikodu juhataja Reet Kaljula juhendamisel esinevad jõulumuusikaga ajateenijad kaitseväest. Kuulda saab ooperilauljat Pille Lille, Oleviste koguduse liiget Tuuli Heeneyt ning Priit Silda.

Oleviste kogudus võtab toiduannetusi ja ka riideannetusi vastu igapäevaselt, võimalus ette helistada koguduse telefonil 6412241 või kirjutada aadressil oleviste@oleviste.ee.

Oleviste Hoolekanne tänab kõiki lahkeid annetajaid, kel soov kodutuid ja vähekindlustatud inimesi aidata.