"Pooled lähtuvad koostöö korraldamisel ausutusest teineteise ajaloo, traditsioonide ja õiguskorra suhtes," seisab koostöödeklaratsiooni viimases, kuuendas punktis.

Lisaks lubatakse vastastikku turismiinfot jagada ja võetakse kohustus varustada teineteise infopunkte vajalike trükistega ning avada vastastikku kampaanialeheküljed sotsiaalmeedias.

Deklaratsioonis tõotatakse osutada praktilist abi reisiseltskondadele.

Samuti lubatakse korraldada vastastikku reklaamtuure reisikorraldajatele, turismiettevõtjatele ja valdkonnast kirjutavatele ajakirjanikele.

Otepää ja Tšetšeenia koostöödeklaratsioon

"Sellise kahetsusväärse kokkuleppe sõlmis kaks päeva enne jõule Otepää vallavalitsus inimõiguste räigete rikkumistega silma paistnud Kadõrovi Tšetšeenia režiimiga. Muuhulgas lubab Eesti Otepää vallavalitsus austada Venemaa Tšetšeenia-piirkonna õiguskorda, mis on repressiivne ja inimõigusi rikkuv," ütles dokumendiga tutvunud Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet (RE).

Ta leidis, et Eesti kohalike omavalitsuste suhteliselt suur iseseisvus ei tohiks siiski viia selliste rahvusvaheliste kokkulepeteni, mis kahjustavad Eesti riigi mainet ning ulatavad toetava käe inimõigusi rikkuvale režiimile.

"Kutsun Otepää volikogu seda kokkulepet tühistama, sest see on otseses vastuolus Eesti demokraatliku ja inimõigusi austava väärtusruumiga ning meie kohaga rahvusvahelises koostöös ja vastutuses," sõnas Paet ja kutsus ka väliministeeriumi üles oma seisukohta väljendama.