Veel mõne aasta eest enne haldusreformi loosisid vallad uute elanike saamiseks maastureid, raha ja kõiksugu muid meeneid. Kui tollal oli küsimus eksistentsiaalne - saada piisavalt elanikke, et eraldi vallana alles jääda, siis nüüd soovivad sama strateegiaga kolm valda enda maksumaksjate hulka suurendada.

Keila loosib välja kaksteist auhinda. Kaks auhinda on kolmepäevane puhkusereis kahele Leetu umbes 2600 elanikuga Birštonase linna, mis on Keila sõpruslinn. Vald tasub transpordi bussiga Keilast sinna ja tagasi. Kümme õnnelikku saavad aga igaüks kolmsada eurot.

Täiesti loosiväliselt on Keila aga lubanud igale uuele elanikule anda sada eurot.

Tõrva kutsub tõrvakaid või Tõrva valla sõpru enne aastavahetust valda sisse kirjutama lausa neljasaja euroga! Küll aga loositakse seda raha vaid kahele.

Otepääl on auhinnad välja pannud kohalikud ja kaugemad ettevõtted. Vald ise annab kõikidele kampaaniaperioodil (26. novembrist 31. detsembrini) registreerunutele tasuta otepäälase kaardi.

Talvepealinna auhinnafond on aga kõvasti mitmekesisem.

Sangaste loss – ööbimine kahele koos hommikusöögi ja ajalootuuriga
Heleni Helbed – 5 Heleni Helveste kinkekohvrit
AS Sanwood – mööbliese
Silva Agro – kinkekaart, 25 eurot
Kuutsemäe ja Munamäe mäesuusakeskused – mäepilet kahele
Vidrike külamaja – õhtusöök kahele väärtuses 50 eurot
Otepää Winterplace –perepilet neljale, väärtusega 68 eurot
Ugandi Resto – kinkekaart, 55 eurot
Ugandi Kohvik – kinkekaart, 55 eurot.
Coop – kinkekaart, 20 eurot
Monster Music - rahvusvaheline muusikafestival Retrobest - kahepäevane festivalipass ühele
AS Alexela - 100 tasuta kohvikupongi
AS Techne – 10 liitrit tasuta kütust
Tehvandi Spordikeskus – 2 tundi Käärikul, Kekkose saunas
ORT Techno – tasuta mootorsõiduki ülevaatus
SA Otepää Tervisekeskus - 3 hammaste hoolduse paketti (pakett sisaldab hammaste profülaktilist läbivaatust ja pärlpesu) komplekti hind 50 eurot.

Uuel aastal jõustub rahvastikuregistri seaduse muudatus, mille kohaselt kustutatakse rahvastikuregistrist nende inimeste aadressid, kes pole pärast kolimist oma uuest elukohast teada andnud ja kelle aadress on registris mitte aadressi, vaid omavalitsuse täpsusega.