"Meie uus aasta hakkas võimsalt, üks signaalrakett hävitas kogu meie pere elutöö. Nurmiko aiand oli 100% pereettevõte ja oma kätega ehitatud - südamega loodud," kirjutas Reeli Ungerson Facebookis.

1. jaanuaril kell 0.18 sai häirekeskus teate tulekahjust Saku vallas Juuliku külas. Päästjate saabudes põles Juuliku teel Nurmiko aianduskeskuse kasvuhoonete kompleks, euroalused ja plastikkastid. Kasvuhoonete kõrval asus tööstushoone, millele tule leviku päästjad ära hoidsid.

Kustutustöid raskendas tugev tuul. Päästetööd lõppesid 1. jaanuari hommikul kell 9.51. Inimesed õnnetuses viga ei saanud. Esialgsetel andmetele sai tulekahju alguse ilutulestikust, kuid nagu Ungersoni postitusest nähtub, võis tegu olla ka signaalraketiga.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles Delfile, et täna lähevad sündmuskohale päästeameti menetlejad, kes selgitavad välja ka põlengu täpse põhjuse.

Mis aiandist edasi saab, ei olnud aiandi juht ja Reeli Ungersoni abikaasa Kristjan Ungerson esialgu veel valmis ütlema. Aiand oli tema kinnitusel siiski kindlustatud.