„Peamiselt tuli päästjatel tegeleda tormituulte pahanduste likvideerimisega – eemaldati teedele-tänavatele kukkunud puid, käidi kinnitamas või eemaldamas tuulega lahti tulnud katuseplekke ja reklaamtahvleid. Meile teadaolevalt keegi tormi tõttu õnneks vigastada ei saanud,“ rääkis Päästeameti vastutav korrapidaja Meelis Mesi ning lisas, et vaatamata väljakutsete rohkusele ei jäänud ühelegi sündmusele reageerimata.

Kui päevasel ajal tuli päästjatel tegeleda rohkem murdunud puude ja muude lendu läinud esemetega, siis õhtuks muutusid tugeva tuule ja lumesaju tõttu keeruliseks teeolud Ida- ja Lääne-Virumaal ning päästjad käisid abistamas teelt välja sõitnud või täis tuisanud teedele lumelõksu jäänud sõidukeid.

Lääne piirkonnas oli väljakutseid eile varahommikust kuni tänaseni kokku 39, enim väljakutseid neist Saare- ja Läänemaal, mõlemas kokku 11. Järva-, Pärnu-, Hiiu- ja Raplamaal oli väljakutseid vähem. Enamuses tuli päästjatel eemaldada teedele kukkunud ja liiklust ohustavaid või elektriliinidele vajunud murdunud puid. Voolu all olevate puude puhul märgistasid või valvasid päästjad ohuala. Puu ning rikke kõrvaldamine jäi aga elektrikute ülesandeks. Tormidega mitteseonduvalt toimusid saartel elumajades ka mitmed põlengud, kuna korstnas või soojamüüris lõõmas tahm.

Ida piirkonnas oli tormiga seoses väljakutseid 12 korral, neist kaks Ida-Virumaal, kümme Lääne-Virumaal. Enamik väljakutseid seotud tuulega kukkunud puude või purunenud elektriliinidega. Ohtlikeim sündmus toimus õhtul kella kuue paiku sõitis Haljala vallas Tallinn-Narva maanteel, kui libeda tee ja tugeva tuule tõttu sõitis teelt välja Estonian Lines’i liinibuss ning vajus külili. Bussis olid 48 reisijat ja bussijuht. Sündmuskohale telliti asendusbuss. Reisijad ja bussijuht aidati päästjate poolt külili olevast bussist välja ja reisijad toimetati asendusbussiga reisi sihtkohta. Keegi bussis olijatest vigastada ei saanud.

Lõuna piirkonnas oli väljakutseid umbes kümmekond, neist üks hange kinni jäänud liinibuss Peipsiääre vallas.

„Viimase ööpäeva valguses soovitame aga kõigil inimestel läbi mõelda, kas nemad ja nende kodu on valmis olukorraks, kus õues möllavad marutuuled ning elekter on katkenud. Enamasti ei tule torm nii ootamatult, et selleks valmistuda ei jõuaks. Laadige mobiiltelefonide akud täis, võimalusel hankige lisaks ka akupank. Samuti võiks igas kodus varuks olla mõne päeva jagu joogivett ja toitu,“ ütles Päästeameti vastutav korrapidaja Meelis Mesi.