"Kui täna oli lõunaks pöördumisi 50, siis jaanuari statistika kohaselt pöördus traumapunkti umbes 50 inimest ööpäevas," ütles ITK kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi Delfile.

Jaanuari keskpaigani pandi lahaseid 93 inimesele, 46 korral tuli panna kipsi jalg ja neljal korral õlavars. Liigeseid pandi paika 40 korral. 54 inimese luumurrud olid nii tõsised, et nad pidid jääma haiglaravile.

"Soovitame hommikul kodust lahkudes hinnata tänavate olukorda ning enda jalanõusid – vältida võiks kõrgeid kontsi ja libeda tallaga jalanõusid," ütles Mägi. Hea võimalus oma teekonda ohutuks muuta on osta turvanaelikud, mis pannakse jalanõu alla ja on üks odavaimaid ja tõhusaimaid võimalusi libedal tänaval püsti jääda. "Vanematel inimestel ei maksa peljata kätte võtta jääotsaga keppi," lisas Mägi.

Oma tervisele tasub Mägi sõnul mõelda, sest luumurrust paranemine võtab tavaliselt aega kuus kuni kümme nädalat, tüsistuste korral kauemgi.
Erakorralise meditsiini osakonda võiks pöörduda, kui pärast kukkumist on märgata verevalumit, turset või esineb väljakannatamatu valu. Kui valu on talutav, võib proovida koduste vahenditega hakkama saada - anda käele või jalale rahu, asetada vigastatud piirkonnale külma ja toetav side.