Paljud lapsed saavad jõulude ajal rohkelt kingitusi, sealhulgas ka mitmeid uusi mänguasju. Selleks, et endised lemmikud ei jääks kasutult seisma on Omniva ellu kutsunud projekti, mille raames leitakse kasutuseta jäänud mänguasjadele uued omanikud.

“Mõmmiku-kampaania põhiväärtus on võimalus õpetada lastele jagamise ja üleliigsest loobumise oskust. Boonusena kaasneb muidugi ka see, et tänu sellele vabaneb kodus ruumi,“ ütles Omniva vastutustundlikkuse juht Kristina Seema.

Kampaania toimub teist aastat ja kui eelmisel aastal koguti mänguasju ainult Eestis, siis tänavu üle kogu Baltikumi. Möödunud aastal saatsid inimesed ligi 20 kaubaalusetäit mänguasju, mis edastati mitme abiorganisatsiooni vahendusel uutesse kodudesse. Saadetiste hulgas võis märgata legosid, lauamänge, raamatuid aga ka pehmeid mänguasju.

Mänguasjad saab sel aastalgi igast Omniva pakiautomaadist tasuta uute omanike poole teele panna, misjärel Omniva leiab partnerite abil neile uue elu ja kasutuse. Mänguasjade tasuta saatmiseks tuleb end eelnevalt Omniva veebilehel kirja panna, mille järgselt saadetakse registreerunule kood ning juhised, kuidas mänguasjad tasuta teele panna. Kindlasti ei tohiks unustada ka korrektset pakendamist, et mänguasjad tervelt ning puhtalt uute omanikeni jõuaks. Samuti tuleks jälgida, et saadetakse vaid terveid ja puhtaid mänguasjad.

Selleks, et mänguasi just kõige õigema lapseni jõuaks, on Omniva jõud ühendunud organisatsioonidega MTÜ Naerata Ometi, Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Aarete Laegas ja Lasnamäe Sotsiaalkeskus.

Ühtlasi on teada ka see, et kõige sagedamini on laste soovideks legod, klotsid, teema- ja tegelaskujud, lauamängud ning arendavad raamatud. “Kui ka Sina tead mõnda last, kes on oma leludest välja kasvanud või lihtsalt ei jõua enam kõigile tähelepanu pöörata, siis innusta teda leidma neile uut kodu, et ka teiste laste aasta algaks rõõmsamalt,” soovitas Seema lõpetuseks