Täna hommikul kaheksa ajal registreeriti Eesti Raudtee taristul Balti jaama sissesõidul rööpamurd. Tegemist on taristurikkega, mis võib juhtuda, kui temperatuuris toimub järsk muudatus nagu see oli täna poole kaheksa - kaheksa ajal," kommenteeris Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles.

Selliseid asju võib tema sõnul aastas mõned korrad ette tulla, kuna Eesti ilmastik soosib temperatuuride kõikumisi. "Kindlasti aga tegeleme taristu ohutusega aastaringselt, mis tähendab, et vähemalt neli korda aastas läbime oma taristu ultraheli aparaadiga, mis tuvastab igasuguseid võimalikke defekte, mis kulumise tõttu võivad esineda," selgitas Lilles.

Inimestele selline olukord ohtu ei kujuta, sest kui Eesti Raudtee süsteemid tuvastavad rikke, siis rongid seda kohta ka ei läbi, enne kui firma on saanud ohutuse tagada.

Tänase ekstreemse temperatuuri kõikumise tõttu tekkinud olukorra tõttu esines ja võib veel esineda Elroni rongide liikumise graafikus hilinemisi (kindlasti tasub jälgida uuendatud infot nende kodulehelt).

"Ilmastik on meil kahjuks selline vääramatu jõud, mis võib selliseid olukordi tekitada, kuid kindlasti teeme oma parima, et sellised olukorrad võimalikult kiiresti lahendada!" selgitas Lilles.