India ookeanis asuvas kaunis ja paradiisina näivas saarestikus hukkus ülemöödunud nädala jooksul viis inimest. Nende hulgas oli ka mesinädalatel olnud paar. Uppumissurmades süüdistatakse hoovuseid kirdes asuvast mussoonist.

2017. aastal hukkus Maldiividel valitsuse andmeil kokku 31 inimest.

Nüüd on turismiametnikud palunud aga kõikidel puhkekeskustel hoida oma külalistel silm peal, et veespordialadega tegelemine ja kõik muu kulgeks täpselt reeglite kohaselt.

Ülemöödunud nädalavahetusel uppus 40-aastane venelane, kes läks sukelduma. Samal nädalal hukkusid ka 84-aastane turist Tšehhist, 66-aastane turist Lõuna-Koreast ja abielupaar Filipiinidelt: 29-aastane mees ja 30-aastane naine.

Möödunud esmaspäeval ütles politsei oma avalduses, et kõiki ujujaid, sukeldujaid ja veespordiga tegelejaid tuleb hoiatada. Lisaks tegeletakse puhkekeskuste turvaliseks muutmisega.

Turismiminister Ali Waheed sõnas reporteritele, et nad on otsustanud järgmise kuue kuni kaheksa kuu jooksul üle vaadata kõik puhkekeskused. Waheedi sõnul on regulaarne kontroll vajalik, et regulatsioonid oleksid täidetud. Üks soovitusi on kõikide 26 rõngassaare juurde luua turvalised ujumiskohad.

Maldiivide välisministeerium hoiatab saarte ümber olevate veekogude suhtes, sest seal on tugevad hoovused, mille tõttu upub igal aastal hulk turiste. Rõhutatakse ka seda, et turistid peaksid kindlasti kuulama enne vette minekut kohalike soovitusi.

Lisaks uppumistele on Maldiividel hiljuti juhtunud teisigi õnnetusi. Jaanuarikuus oli ühes Maldiivide uhkeimas puhkekeskuses tulekahju, mistõttu hävis seitse villat ja üks restoranidest. Seetõttu jääb TripAdvisoris kõrgelt hinnatud Gili Lankanfushi nimeline puhkekeskus määramatuks ajaks suletuks.

Allikas: Telegraph