Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Tallinna haridusamet ja Kesklinna valitsus teinud vajalikud ettevalmistused, et ruumipuudust kannatav kool saaks enda valdusse naabruses asuva hoone, mida tuntakse Okasroosikese lossina.

„Vanalinna Hariduskolleegium on taotlenud seda maja õppetöö paremaks korraldamiseks endale. Nüüd on linn leidnud võimaluse hakata ruume üle andma ja neid koostöös riigiga korda tegema, et juba uuest õppeaastast saaksid lapsed seal õppima hakata ning nende tervis ja turvalisus oleksid tagatud,“ tõdes Belobrovtsev.

Aadressil Uus tn 19/Vene tn 28 asuva hoone valitsejaks on praegu Kesklinna valitsus.

„Kolmekorruselises majas tegutseb praegu üürilepingu alusel kunsti, muusika ja teiste kultuurialadega 23 mittetulundusühingut. Püüame senistele üürnikele võimalusel pakkuda omalt poolt uusi üüripindu ja loodetavasti alustab kool juba uuest õppeaastast Okasroosikese lossis tegevust. Loodan, et uus algus maja ajaloos tõstab selle varjust välja ja taastab Okasroosikese lossi õiglase ja väärika koha vanalinnas,“ lisas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kõnealune maja pärineb algselt 1685. aastast, kuid hävis suures põlengus 19. sajandi lõpul. Seejärel ehitati hoone uuesti üles juba neogooti stiilis. Okasroosikese lossiks hakati seda kutsuma seetõttu, et pärast II maailmasõda haaras Nõukogude sõjavägi maja oma valdusse ja peitis kõrge plangu taha, kus see mattus pooleks sajandiks vääntaimede alla.