Vallavalitsuse pressiesindaja Liina Rüütel kinnitas Delfile, et taoline intsident tõepoolest juhtus, süüdi olnud selles libe tee.

Vallavalitsus teatas elanikele järgmist: "Täna hommikul kell 7.28 vajus libeda tee tõttu H2 buss Humala teel (Jüri ja Mäe peatuse vahel) teelt välja. Liini läks teenindama buss 132BCV, kes lõpetas oma liini 8.43 Laulasmaal ja peale seda liikus Humala teele teisele bussile appi, et viia lapsed kooli. ATKO Liinid OÜ poolt valda laekunud info kohaselt helistas dispetšer hommikul koolidesse, et edastada info hilinemisest. Asendusbuss jõudis Mäe peatusesse kell 9. Vabandame ebamugavuste pärast!"

Kas laste ohtu seadmises on süüdi valla kehv teehooldus või bussifirma tegematajtmised, pole seega üheselt selge. Teada on ent, et ATKO bussid on sel aastal mitut puhku kraavi vajunud, politsei on neid kontrollides avastanud hulga puudusi, sealhulgas piduritega, ning vallavalitsus on astunud ka samme lepingu lõpetamiseks.

Samas sõidavad bussid praegu tuima rahuga edasi ja lõpetavad ikka kraavis. Mida vallavalitsus inimestele soovitab, kas oma lapse säärase bussi peale panemine on ohutu või mitte, vahest peaks lapse ikka ise kooli viima? Vallavalitsus ütles oma kommentaaris, et koolibussi teenuse kasutamine Harku vallas on ohutu, kuid üldisema probleemiga tegeletakse. Pikemalt saab Harku valla seisukohta lugeda siit.

Bussifirma ATKO teatas Delfile, et süüdi polnud mitte nende tehnika, vaid tee oli lausa erakordselt libe, seega on intsidentides süüdi hoopis teehoolet tegev ettevõte Strantum OÜ.

"Meie bussijuhid on pidevalt edastanud infot, et Harku valla väiksemad teed, mida kasutavad liiklemiseks siseliinide bussid, on väga libedad ja hooldamata. Oleme sellest informeerinud ka Põhja-Eesti Ühistranspordikeskust andes teada, et osadel teelõikudel on vallasisesed teed kaetud kiilasjääga, mis osaliselt on ka veega kaetud. Vaatamata meie poolt edastatud infole, olid teed ka täna hommikul hooldamata. Täna hommikul andsid meie bussijuhid samuti teada, et Harku valla teed on erakordselt libedad saates selle kinnituseks ka täna hommikul tehtud foto:

Vaatamata halbadele teeoludele otsustas bussijuht liini siiski lõpuni sõita, kuid kahjuks libises buss teelt välja, vaatamata ettevaatlikule
teeolusid arvestavalt sõidustiilile ja uutele rehvidele. Kõik meie bussid on läbinud tehnoülevaatuse ja tehniliselt korras. Buss libises teelt välja, sest Harku valla teed on väga ohtlikult libedad ja hooldamata. Harku valla kodulehel ilmus täna teade, et buss vajus teelt välja libeda tee tõttu. „Täna hommikul kell 7.28 vajus libeda tee tõttu H2 buss Humala teel (Jüri ja Mäe peatuse vahel) teelt välja.Meie andmetel ei olnud antud bussil tehnilisi probleeme ja rehvid vastasid nõuetele. Samas peame tõdema, et Humala tee oli täna hommikul ilmastikuoludest tingituna osaliselt libe. Harku vallas teehooldust teostav ettevõte Strantum OÜ saatis juhtumi järgselt Humala teele tegema ka erakorralist libedusetõrjet, et tagada teel ohutum liiklus.”