Täna hommikul sõitis Harku vallas väidetavalt libeda tee tõttu teelt välja koolibuss. Mõned nädalad tagasi avastati reidi käigus, et kaheksast kontrollitud koolibussist seitse ei olnud reisijate veoks sobilikud.

"Harku vallavalitsuse jaoks on oluline elanike turvalisus. Seetõttu tegeleme antud teemaga tõsiselt ning leiame kiiremaid ja parimaid lahendusi olukorra parendamiseks," kinnitas Harku vallavalitsus toimetusele saadetud avalduses.

Samuti toonitas vallavalitsus, et koolibussi teenuse kasutamine Harku vallas on igati ohutu.

Tänase õnnetuse järel läks õnnetuspaika erakorralist libedusetõrjet tegema Harku vallas teehooldust teostav ettevõte Strantum OÜ.

Asjaolusid kontrollides selgus, et Humala tee oli hommikul ilmastikuoludest tingituna osaliselt libe, kuid vastas teele kehtestatud teise seisunditaseme nõuetele.

Ilmastikust tingitud võimalike ohtlike olukordade vältimiseks tugevdas OÜ Strantum üldist ülevallalist libedustõrje teostamist.

30. jaanuaril toimunud kontrollreidi kommenteerides sõnas vald, et neile teadaolevalt ei ole alla lepingupartnerile, MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskusele busside tehnilise olukorra kohta hiljem kaebusi laekunud. Samuti pole järelevalvet teostanud maanteeamet ning politsei vallavalitsust informeerinud vastupidise informatsiooniga.

"Küll aga tõdeme, et kontrollreid tuvastas olulisi ja suuri rikkumisi. Menetlused on pooleli, mistõttu ei saa veel lõplikku otsust edasiste sammude kohta öelda. Nende lõpuni jõudmise korral järgnevad vastavalt rikkumiste astmetele ka sanktsioonid," seisis vallavalitsuse edastatud kommentaaris.

Ilmselt jõuavad enamik neist lõpuni lähikuul ning seejärel saab Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus minna edasi lepingu ennetähtaegse lõpetamise protsessiga.