Kariibi Ühenduse valitsusjuhtide konverentsil räägib Eesti riigipea meie digi- ja küberkogemusest ja kuidas saaksid digilahendused olla abiks kliimamuutustest tingitud katastroofidega toimetulekuks just e-riigi vaates. Ühendusse kuulub 15 Kariibi riiki ja lisaks viie riigi liit ning Eesti on oma tegevusega äratanud paljudes neist huvi meie e-riigi lahenduste ja küberturvalisuse kogemuse vastu.

Töövisiidi eesmärk on ka tutvustada Eesti plaane ja koguda toetust Eesti kandideerimisele ÜRO julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks aastateks 2020–2021. Kohtumisel St Kitts ja Nevise peaminister Timothy Harrisega räägitakse lisaks ka riikidevahelisest koostööst e-valitsemise arendamise vallas.

Sealt suundub president Slovakkiasse Košicesse, kus toimub neljapäeval Bukarest 9 (B9) formaadis riigipeade kohtumine. Bukarest 9 nime all tuntud formaat sai alguse 2014. aastal ja seda kasutatakse Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega seotud julgeolekuteemade arutamiseks.

B9 liikmed on Rumeenia, Poola, Eesti, Läti, Leedu, Bulgaaria, Tšehhi, Ungari, Slovakkia. Seekordse kohtumise teemadeks on Euroopa ja meie piirkonna julgeolek, arengud NATO-s ja hübriidohud.

Riigipea saabub tagasi Eestisse reede õhtul.