„Tallinna väike ringtee kulgeb Ülemiste järvest lõunas ja selle eesmärk on ühendada erinevaid linnaosi ilma kesklinna läbimata,“ ütles Aas. Linnapea selgitas, et nii pääseks tulevikus hõlpsamalt Järvelt Lasnamäele, vähendades samas liikluskoormust Ülemiste ristmikul, Järvevana teel ja Tammsaare teel.

Tallinna linnavalitsus langetas otsuse allkirjastada koostööprojekt nelja osapoole vahel, milleks on lisaks Tallinna linnale veel maanteeamet, Rae vald ja Tallinna Lennujaama AS.

Maanteeamet kinnitas omalt poolt, et Tallinna väikese ringtee projekteerimine lisatakse ameti selle aasta tööplaani. Ka valitsus kinnitas septembris „Riigiteede teehoiukava aastateks 2018–2022“, mille kohaselt on Tallinna väikese ringtee rajamisel arvestatud maanteeameti, Tallinna lennujaama, Tallinna linna ja Rae valla koostööga.

Eelprojekti ja vajalike uuringute koostamiseks kuluvb arvestuste kohaselt ligikaudu kaks aastat. Üks võimalikke versioone, mida uuritakse, on ka ringtee läbiviimine Tallinna lennuvälja radade alt.

„Tallinnal on olnud mitmeid suurprojekte viimastel aastatel – Ülemiste ristmik, Haabersti ristmik, Reidi tee. Aga Tallinna väikese ringtee tööde maht ja eeldatav mõju ületab neid kõiki,“ selgitas Aas.

Eelprojekti koostamise hankelepingu eeldatav maksumus on 800 000 eurot, millest maanteeameti ja Tallinna linna osa on võrdselt 305 000, Rae valla osa 130 000 ja Tallinna lennujaama osa 60 000 eurot.