Keldo kirjutas:

Hea erakonnakaaslane!

See nädal on olnud tihe ja huvitav koalitsioonikõneluste aeg, millest teen teile kiire kokkuvõtte.

Esmaspäeval otsustas erakonna juhatus alustada kohtumisi, et selgitada välja ühsiosad võimalike koalitsioonipartneritega. Koos Kajaga valiti delegatsiooni Jürgen Ligi, Taavi Rõivas, Arto Aas ja mina. Kohtusime Sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Keskerakonnaga ning kolmapäeval tegi juhatus ettepaneku alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga.

Täna saime sellele pakkumisele Keskerakonnalt eitava vastuse.

Vaadates Keskerakonna liikmete kommentaare avalikkuses, siis mulle tundub, et Jüri Ratas ei ole delegatsioonide ja erakonna juhtide omavahelisi vestlusi erakonnakaaslastele peegeldanud adekvaatselt. Meie siiras soov oli teha Keskerakonnaga võrdsete partneritena valitsus, mis esindaks võimalikult paljusid ja võimalikult erinevaid Eesti inimesi, Selge, et koalitsioonilepingu sõlmimisel peavad mõlemad pooled tegema järeleandmisi, aga selge on ka see, et mõlemad pooled peavad pidama kinni oma põhilubadustest.

Avalikud kommentaarid, justkui me tahaksime raha ära võtta lastelt ja pensionäridelt, ei vasta tõele ja tunduvat jätkavat valimiskampaaniat. Aga see selleks, Keskerakond on oma otsuse teinud ja me võtame selle teadmiseks.

Täpselt samadest põhimõtetest lähtudes otsustas Reformierakonna juhatus täna teha ettepaneku koalitsioonikõnelusteks Isamaale ja Sotsiaaldemokraatidele. Nii Isamaa kui sotsiaaldemokraatide programmid on tõsiseltvõetavad ja seal on ettepanekuid, mis viiksid Eesti elu edasi. Me jätkame võitlust selleks, et moodustada Eestile paremat tulevikku tagav valitsus.