Mart Helme tunnistas, et Jüri Ratas kontakteerus temaga 4. märtsi ennelõunal, vahetades sõnumeid. „Põhimõtteliselt alustasime sellist esmast kontaktivahetust, ärme isegi ütle konsultatsioone või mõttevahetusi, kohe peale valimisi.”

See, kui palju on erakondadel ühisosa ja millised enim vaidlusi tekitavad punktid võimalikus koalitsioonilepingus, tuli Helme sõnul hiljutisel kohtumisel arutlusele. „Mõtlesime, et kõik paneksid oma rasked teemad lauale ja nendest alustame ka läbirääkimisi. Muidu juhtub nii, et alguses läheb ludinal ja siis jookseb kõik kokku.” Punaste joontena tõi Helme välja rahvaalgatuse, kooseluseaduse, piirivalve ja ka Rail Balticu küsimuse.

Olenemata sellest, et Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles meediale, et kolme erakonna – Keskerakonna, EKRE ja Isamaa – juhid kolmekesi kohtunud ja maha istunud ei ole, siis tänane Helme avaldus seadis Seedri öeldu kahtluse alla.

Nimelt küsis Õhtulehe ajakirjanik, millal toimus kohtumine, kus erakondade omavahelisi murekohti arutati. „Mõni aeg tagasi,” ütles Helme ja täpsustas siis, et mõned päevad tagasi. Kui küsiti, kes kohtusid, siis vastas ta, et erakondade juhid. „Kolme erakonna juhid?” täpsustas ajakirjanik. „Jah, kolme erakonna juhid,” märkis Helme esialgu, ent täpsustas siis.

„Kolmepoolseid kõnelusi ei ole olnud, aga on olnud sedapidi, et olen mina kohtunud Ratasega, mina kohtunud Seedriga ja Ratas kohtunud Seedriga. Nii on seda pingpongi põrgatatud,” selgitas Helme.

Helme kinnitas, et ministriportfelle veel jagama hakatud ei ole. "Meil on kokkulepe, mille me põhimõtteliselt eile, telefoni teel, saavutasime, et kohtade jagamine tuleb kõne alla alles siis, kui koalitsioonileping on saavutatud," selgitas Helme ja rõhutas taas, et mingeid kohti ei ole jagatud.