Mis siis ikkagi juhtus? 6. märtsil seilas Arne koos oma venna Helgega 12-meetrise jahiga. Ühtäkki halvenesid ilmastikuolud ja tugeva tulehoo tõttu liikuma hakanud poom tabas Arnet ning mees kukkus vette. Arne ise räägib, et lisaks jäi ta ka nööridesse kinni ja vajus vee alla.

Kui 30-aastane Arne oli suutnud end lahti rabeleda, olid lained ta juba jahist üksjagu kaugele uhtunud. Arne vend viskas talle ka päästevesti, kuid õnnetul kombel ei jõudnud see meheni, sest ta oli liialt kaugel. Mõni aeg hiljem plahvatas jahi mootor ja seetõttu ei saanud Helge oma vennale Arnele appi tõtata.

Nutikas mees Arne ei andnud aga alla ja talle meenus kaval nipp, mida väidetavalt kasutavad ka mereväelased: teksapükstest saab häda korral valmistada päästevesti, kui seod säärtele sõlme peale. Loomulikult pole see nii hea kui päris päästevest, kuid vajadusel ajab asja ära.

Arne ulpis vees kolm ja pool tundi enne, kui appi tõtanud päästekopter ta mereveest üles leidis. Tundub, et sakslane Arne on tõesti õnnesärgis sündinud.