"Koalitsiooni tekkimiseks peavad kolm osapoolt leidma ühisosa ja see ei ole võimalik, kui eiratakse Eesti seniseid välis- ja julgeolepoliitikaalaseid positsioone või demokraatia põhimõtteid," ütles Nutt neljapäeval ERR-ile.

Nuti sõnul oli veel valimispäeval suurima tõenäosusega Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) koalitsioon, kuid muutunud asjaolud tõid päevakorda ka võimaluse EKRE kaasamiseks. Tema hinnangul on sellises arengus oma süü ka Reformierakonnal, mis algul andis märku huvist teha kolmikliit Isamaa ja SDE-ga, kuid hiljem esitas kutse hoopis Keskerakonnale.

Samuti ahendab koalitsioonide loomise võimalusi valimistulemus, mis välistab senise - Keskerakonna, sotside ja Isamaa - koalitsiooni jätkamise, lisas Nutt.

Samas rõhutas Nutt, et Isamaa, Keskerakonna ja EKRE koalitsioonikõnelused on alles algusjärgus ning uue valitsusliidu sünd pole sugugi kindel.

Isamaa liikmest kaitseminister Jüri Luik ütles teisipäeval, et Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon pole kuigi tõenäoline, aga kui see peaks sündima, siis tema ennast selle valitsuse ministrina ei näe.

Nutt on Isamaa liige 1995. aastast. Ta oli riigikogu valimistel Isamaa 20. number, kogus Tallinnas Mustamäeja Nõmme valimisringkonnas Isamaa teise numbrina 1135 häält ja parlamenti ei pääsenud, jäädes Urmas Reinsalu asendusliikmeks.