Uus „Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga 2019” on laiendatud väljaanne, mis ei hõlma üksnes pealinna, vaid ka ümbritsevaid linnu ning kaht lõunaprovintsi.

Laiendatud väljaanne sisaldab 217 toitlustus- ning 67 majutusasutust, mille seas on ka neli kahetärnirestorani, millest üks on sinna värskelt lisatud, ning 23 ühetärniasutust, millest kümme on teatmikus uued.

„On ammu teada, et Bangkok ja seda ümbritsevad provintsid on otsekui Tai toidukultuuri sulatuspott, kuid ka Phuket ja Phang Nga pakuvad ohtralt fantastilisi gastronoomilisi kogemusi. Tai on tõepoolest esmaklassiline kulinaarne sihtkoht ja Tai turismiametil on äärmiselt hea meel, et Michelin on seda tunnustanud ja aitab levitada teadmist turistidele üle kogu maailma,” ütles Eurblarp Sriphiromya, Tai turismiameti direktor Põhja- ja Baltimaades.

Teatmikusse lisandunud kohtadest viis asuvad Kesk-Bangkokis. Canvas on restoran, kus kunst kohtub toiduga ning kus iga roog on otsekui kohalikest koostisosadest valmistatud meistriteos. Methavalai Sorndaeng on restoran, kus toidud on meelitanud lojaalseid kliente tagasi rohkem kui 60 aastat. R-Haan pakub nii ehedaid piirkondlikke Tai roogasid kui ka toite kuninglikust Tai köögist ning kasutab kogu riigist pärinevaid koostisosi. Saawan, mille kümnekäiguline autentne Tai köögi menüü kasutab kohalikke ja hooajalisi koostisosi, võimaldab külalistel minna tõeliselt erakordsele reisile läbi Tai maitsete, kultuuri ja kunsti. Sorn on aga restoran, mis keskendub ammu unustatud retseptidele ning Lõuna-Tai köögikunstile. Koostisosi hangitakse kestlikult toimivast talunike ja kalurite usaldusväärsest võrgustikust ning kasutusel on elegantsed ja keerukad toiduvalmistusmeetodid.

Järgmised kaks ühetärnirestorani asuvad Bangkoki vahetus läheduses – Ruean Panya ja Suan Thip. Esimene neist asub Samut Sakhoni provintsis. Seda pererestorani peetakse varjatud pärliks, kus toit ja kunst moodustavad hämmastava koosluse, ning kus omanikust peakoka detailitäpsus ning maitsete bukett teevad iga roa ootamisväärseks. Nonthaburi provintsis asuv restoran Suan Thip, mida ümbritseb külluslik aed puude ja pisikeste tiikidega, pakub kuninglikest retseptidest inspireeritud elegantset kööki. Üks tärn on antud ka ühele Phuketi restoranile PRU-le. See on luksuskuurordis asuv väljapeetud restoran, mis pakub hõrke ja kaunilt esitletud roogasid ning kasutab oma isiklikust 96 hektari suurusest mahefarmist pärit koostisosi – isegi võid valmistatakse Krabist hangitud piimast kohapeal.

Kogu teatmikus „Michelin Guide Bangkok and Phang Nga 2019” sisalduv valik on digitaalselt saadaval veebilehel www.guide.michelin.com.

Jaga
Kommentaarid