Proovige sel suvel midagi uut ja avastage enda jaoks mõned Tai saared, mida on kokku lausa paarsada. Kuna suvi on Tais madalhooaeg, saate nautida ehedat Tai elustiili, sest saartel on elu rahulik ning majutuse ja teenuste hinnad on madalamad. Imetlege paadiga sõites Tai idarannikut ja külastage kauneid saarekesi Tai lahes. Alustage Ko Sametist ning liikuge edasi Ko Thalule, Ko Ku Deele, Koh Chanile ja Ko Man Nokile.

Ko Samet
Parim alguspunkt saarte külastamiseks on Ko Samet, mis asub Bangkokist kolmetunnise autosõidu kaugusel. Sõna samet tähendab tai keeles igihaljast lopsakat puud niaouli't, mis kasvab kõikjal üle saare. Ko Samet on Bangkoki elanike seas populaarne sihtkoht, kuhu nädalavahetuseks puhkama sõita. Seda ehedat ja rahulikku saart kaunistavad imeilusad liivarannad ja võluvad kalurikülad. 1981. aastal kuulutati Ko Samet rahvuspargiks ning selle idaranniku kaheksakilomeetrist rannajoont kaunistavad paljud restoranid ja baarid. Proovige mägimatkamist põlislooduses ning imetlege maagilist taime- ja loomariiki, mis on andnud saarele nime Koh Kaew Phitsadan − maagiline kristallsaar.

Ko Thalu
Ko Thalud ümbritsevad korallrahud ja kristallselge ookean, mis muudavad selle täiuslikuks snorgeldamise sihtkohaks. Rannad asuvad saare ida- ja lõunakülgedel, samal ajal kui läänekülje on vallutanud mäed. Saare nimi tuleneb taikeelsest sõnast talu, mis tähendab auku ja märgistab iseäralikku kaljuavaust saare mägises piirkonnas. Kuna saarel ei ela keegi, ei sega külastajate meelerahu teised turistid ega müügimehed. Seega võtke oma toit ja jook kaasa ning veenduge, et koristate enda järelt prügi ära.

Ko Ku Dee
Pisike Ko Ku Dee saareke asub Ko Sametist idas ja kuulub oma kuulsa 200-meetrise korallrahuga ka Ko Sameti rahvuspargi alla. Avastage meremaailma ning imetlege kristallselges vees, kus näeb selgelt kuni 12 meetri sügavusele, triibulisi merilabidaslasi ja värvilisi rifikalu. Minge Haad Sinsamuti rannast mägimatkale, ronige üles Pha Nin Mangkorni rannajärsakust ning nautige imelist vaadet kogu saarele ja Ko Sametile. Saarel pole majutusasutusi, kuid loodusesõbrad võivad enda telgi kaasa võtta või selle odavalt rentida.

Koh Chan
Koh Chan (mitte segi ajada Koh Changiga) asub Ko Sametist lõunas, lühikese paadisõidu kaugusel. Seda ümbritsev meri on kuulus oma vaimustavate kalade poolest, keda võib silmata snorgeldades ja akvalangiga sukeldudes. Seiklushimulised võivad ujuda vöödiliste tiibkalade, mustsaba-hallhaide, raide ja värviliste kalade seltsis. Parim koht snorgeldamiseks ja sukeldumiseks on kagurannikul asuv 60 meetri pikkune rand. Vähesed õnneseened võivad saarel jalutades kohata erinevaid loomi, näiteks lendkoeri ja kilpkonni.

Ko Man Nork
Ko Man Nork asub Ko Sametist paadisõidu kaugusel idas. See hämmastavalt vaikne ja rahulik saar on kuulus oma valgete liivarandade poolest. Saar on nii väike, et külastajad saavad selle vähem kui 30 minutiga läbi kõndida. Selle ainsas kuurordis on restoran saari külastavatele turistidele, kes soovivad süüa, juua ja magada. Pärast pikka rannas peesitamist saate rentida kanuusid ja snorgeldamisvarustust, et uurida veealust maailma.

Jaga
Kommentaarid