Tagamaks mugava ja sujuva rongiliikluse, jätkab Eesti Raudtee sel aastal Tallinna-Paldiski ja Tapa-Narva raudteelõikude rekonstrueerimistöödega.

„Teeme kapitaalremondi Keila ja Klooga jaamas, kus asendame nii liiprid, rööpad kui ka vanad pöörmed. Tapa-Kadrina lõigul jätkuvad eelmisel aastal pooleli jäänud tööd ning sügisel alustame töödega ka Tabivere-Kärkna lõigul. Paratamatult toob remondiperiood kaasa rongide sõiduplaanide muudatusi ja osalisi bussidega asendamisi,“ ütles Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Märtsi lõpust kehtima hakkavas liiklusgraafikus puudutavad suurimad muudatused Tallinna-Narva liini, kus mõne rongi väljumisaeg nihkub ligikaudu tunni võrra. „Kuna kellakeeramise tõttu muutub Tallinna-Moskva rongi sõiduplaan, siis ei saa meie rongid enam endistel aegadel sõita. Samas hommikuti jõuab nüüd Tallinnast senisest varem Rakverre, Jõhvi ja Narva, mida sõitjad on meilt ka soovinud,“ sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Oleme koostöös Eesti Raudteega püüdnud tagada, et muudatused oleksid võimalikult väiksed ning arvestaks võimalikult suures ulatuses reisijate vajadustega. Loodame ehitustöödega kaasnevate ebamugavuste osas reisijate mõistvat suhtumist.“

Rongisõitu planeerides palume jälgida infot Elroni kodulehelt ja ooteplatvormide infostendidelt, kus avaldatakse ka remondiaegsed sõiduplaanid.