Kui soovid aga tõelisest õnnest osa saada, pead kiirustama, sest uskumatult heasse programmi saad kandideerida kuni 14. aprillini 2019. Mille hea osaliseks saad, kui loosiõnn sulle naeratab?

Sa saad endale õnnelikust soomlasest mentori, kes teab täpselt, kuidas elust rõõmu tunda. Temast saab sinu teejuht, kes aitab püsida õigel rajal. Su mentor õpetab sulle, kuidas saada loodusega üheks ja mida tähendab lõõgastumiskunst Soome moodi. Mentor näitab, kuidas elada nagu kohalik ja milline võlu peitub aeglaselt kulgevas elustiilis. Näiteks mullu nimetas ÜRO Soome kõige õnnelikumaks riigiks maamunal, sest põhjanaabritel olevat loodusega erilist laadi side.

Üheks mentoriks on ka Rovaniemi linnapea Esko, kes veedab enamik suvedest koos oma perega nende armsas suvemajakeses. “Ma olen kõige õnnelikum siis, kui saan oma perega looduses aega veeta. Mulle on väga oluline ka vesi kõikides selle vormides,” täpsustab Esko ja lisab, et tema elus on tähtsal kohal ka kalastamine.

Viimast kinnitavad ka erinevaid uuringud, mille väitel toob just nimelt loodus inimese ellu tasakaalu tagasi. Näiteks vererõhule mõjub suurepäraselt ka väike jalutuskäik pargis.

Programmile, mis kannab nime “Rent a Finn” ehk “Rendi soomlane”, aitab kaasa ka üliedukas Soome ettevõte Hintsa Performance, mis teeb tööd selle nimel, et viia tasakaalustatud eluviisi viljelemine massidesse. Firma meetodid on niivõrd edukad, et nende klientide hulgas on isegi inimesi, kes kuuluvad Fortune 500 nimekirja.

Need, kes soovivad programmi kandideerida, peavad enne ära täitma testi, mis asub veebilehel rentafinn.com. Testiga selgitatakse, milline tasakaal valitseb inimese elus ja kas see üldse valitseb või on tasakaal paigast ära. Kodulehel leidub ka nippe, mis aitavad vähendada stressi ja parandada vaimset tervist.

Firma pealik Annastiina Hintsa sõnab, et tänapäeval on elu täis erinevaid stiimuleid, mistõttu on lõõgastumine paljudele väljakutse. Aja veetmine looduses aitab inimesel aga taastuda ja vähendada tema elus olevat stressi.

Visit Finlandi rahvusvahelise turunduse direktor Heli Jimenez paljastab, et paljud turistid valivad sihtkohaks Soome just nimelt rahuliku ja tasakaaluka looduse pärast. Heli sõnab, et soomlased veedavad õues palju aega ja lasevad isegi oma lastel värskes õhus kerge päevauinaku teha.