Jamaikalane jooksis meeste 3000 m distantsil jänesena ehk oli teistele tempotegijaks, kui ta ootamatult kokku kukkus. "Ma ei mäleta juhtunust midagi," sõnas 28-aastane Campbell BBC-le. "Arstid ütlesid, et mu süda seiskus ja ma olin põhimõtteliselt surnud. See oli väga hirmutav kogemus."

"Kui ma ärkasin, oli käes esmaspäev (kaks päeva pärast jooksu - toim) ja ma olin haiglas. Ma ei teadnud, kus ma olen ja kuidas sinna sattusin," jätkas Campbell. "Oli väga hirmutav kuulda, et ma kaotasin kaks päeva ja ei suutnud meenutada, mis juhtus."

Campbell veetis haiglas 17 päeva ning talle paigaldati südamestimulaator, kuid vaatamata mitmetele testidele ei suudetud kokkukukkumise põhjust selgeks teha.

Kuna Campbellil puudub tervisekindlustus, on ta tüdruksõber koos sponsoritega seadnud üles fondi, et koguda raha ravi jaoks.

Campbell loodab tulevikus taas jooksuradadele naasta. "Usun, et suudan tagasi tulla. Arstid ütlesid, et peaksin võtma rahulikult, tegema pärast taastumist mõned testid ja sealt edasi mõelda, kas ja kuidas jätkata."