„Reidi tee ehituse näol on tegemist viimaste aastate Tallinna kesklinna ühe mastaapsema ja olulisema ehitusprojektiga. Me saame aru, et see tekitab ebamugavusi sadama piirkonna elanikele ja teistele liiklejatele, kuid loodame tallinlaste mõistvale suhtumisele. Palume kõigil liiklejail hoolikalt järgida nii liikluskorraldusvahendite nõudeid kui ka keerulisematel ristmikel esimestel päevadel töötavaid liiklusreguleerijaid,“ ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

21. märtsist avati liikluseks täies ulatuses Petrooleumi tänav. Samal ajal suleti läbisõiduks Uus-Sadama tänav Reidi tee ja Uus-Sadama 18 vahelises lõigus. See tähendab, et Uus-Sadama tänava kaudu ei ole praegu võimalik jõuda reisisadamasse, vaid tuleb kasutada Petrooleumi või Lootsi tänavat. Uus-Sadama tänava elanikele on tagatud juurdepääs oma kinnistutele Tuukri tänava kaudu. Jalakäijatele on Uus-Sadama tänav liikluseks avatud.

Alates 25. märtsist on vahetult enne Ahtri ristmikku suletud Lootsi tänava sadamast väljuv suund. Seega ei ole Lootsi tänavalt võimalik sõita Jõe tänavale ja sooritada parempööret Ahtri tänavale. Ajutiselt saab kasutada Lootsi põiktänavat, kus on tagatud nii parem- kui vasakpöörde võimalus Tuukri tänavale. Samuti on võimalik sadamast välja sõita Petrooleumi tänava kaudu.

Tänasest muutus liikluskorraldus ka Pirita tee ja Narva maantee ristmikul, kus on suletud Pirita poolt kesklinna suunas liiklejatele vasakpöörde võimalus Narva mnt suunas. Alates 1. aprillist suletakse samas ka parempööre Narva maanteelt Pirita suunas. Liiklejad, kes soovivad sõita Piritalt lauluväljaku piirkonda või vastupidi, peavad ümbersõiduteena kasutama Rummu teed ja Kose teed.

Sadama piirkonnas toimuvad ehitustööd kogu kevade ja eeloleva suve ning toovad liikluskorralduses kaasa muudatusi ka edaspidi. Reidi tee ehitus peaks valmis saama selle aasta lõpuks,“ lisas Svet.