"Hetkel mul sellist kavatsust ei ole," ütles Kaljulaid Delfile. "Kõigepealt tuleb otsustada ära, mis saab minu ja Keskerakonna vahelisest suhtest," märkis ta. Kui nüüd Keskerakond siiski otsustab moodustada valitsuskoalitsiooni EKRE-ga, siis ma pean väga tõsiselt kaaluma, et kas mul on endiselt ühisosa erakonnaga, millel on ühisosa sedavõrd äärmusliku jõuga Eesti poliitikas," nentis Kaljulaid.

Küsimusele, kas Keskerakonna volikogu toetab koalitsiooni EKRE-ga, vastas Kaljulaid, et tõenäoliselt see nii läheb. "On Keskerakonna poliitikuid, kellega ma olen rääkinud ja kes on küll vastu (koalitsioonile EKRE-ga – toim), aga ei soovi samal ajal esimehe vastu hääletada ja sel põhjusel ei tule volikokku kohale," rääkis Kaljulaid. "Ma ise arvan, et kui see lepe tuuakse ühel hetkel Keskerakonna volikogu ette, siis ma arvan, et esimehel on kindlasti volikogus enamus ja küllap see seal siis ka ära kinnitatakse," sõnas ta.

Koalitsioonikõneluste katkestamise Keskerakonna poolt oleks võinud Kaljulaiu hinnangul kaasa tuua see, kui mitmed fraktsiooni liikmed oleksid teatanud, et nemad seda lepet toetada ei saa. "Arvata võib, et kui erakondade volikogud on andnud toetuse koalitsioonileppe sõlmimiseks, siis on väga raske ette kujutada, et erakonna nimekirjas riigikokku valitud saadikud seda otsust ei täidaks," märkis Kaljulaid.

Omamoodi tähelepanuväärne oli Kaljulaiu hinnangul EKRE esimehe Mart Helme intervjuu eilses ETV saates "Esimene stuudio", täpsemalt see, kuidas Helme rääkis Jüri Ratasest. "Et Jüri Ratas ikka võiks süveneda ja mitte sekkuda meie erakonna asjadesse ja siis ta suure põlgusega ütles, et me ei ole veel ju selles valitsuses," rääkis Kaljulaid. "Mulle tundub, et praegu toimub mingi kauplemine, et see oli sõnum Keskerakonnale, et ärge arvake, et te võite meiega kindlalt arvestada," märkis Kaljulaid.