Keskerakonna esimees tänas kandidaate ja kõiki neid, kes erakonna valimistulemusse panustasid. Ta sõnas, et kuigi tehtud töö ja erinevad toetusuuringud andsid alust loota veel paremat tulemust, tegutses erakond ühtse ja tugeva meeskonnana. „Kohtusime valijatega, olime aktiivsed ja sõnastasime Eesti jaoks olulised eesmärgid meie valimisplatvormis. Kampaania keskmes oli inimeste heaolu. Seisame jätkuvalt kõigi nende eest, kellest meie riigi edulugu on aastate jooksul kahjuks mööda läinud,“ rõhutas Ratas.

Keskerakonna esimees tõi välja, et Riigikogu valimisõhtul olid erakonna ees ainult rasked valikud, kuid valik tuli teha. „Opositsioonis on väga raske oma valijatele reaalseid tulemusi pakkuda ja Eesti elu edasi viia. Seadsime eesmärgiks olla edasi valitsuses, sest nii saame seista oma ideede ja valijate eest. Esmased kohtumised ja ka avalikud mõttevahetused näitasid, et saame seda kõige paremini teha kolmikliidus,“ selgitas ta.

Ratas tõdes, et kolmel erakonnal on mitmeid maailmavaatelisi erimeelsusi. Konsultatsioonid on olnud keerulised, kuid osapooltel on tema sõnul tahe leida ühisosa. Ta kutsus erakonnakaaslasi üles andma hinnangut koalitsioonilepingule siis, kui see on valmis. „Ma ei tule volikogu ette koalitsioonileppega, mis läheks vastuollu Keskerakonna maailmavaate ja Eesti huvidega,“ kinnitas Ratas. Oma kõnes tõi Ratas välja, et erakonna järgmine volikogu on plaanis korraldada laupäeval, 6. aprillil.

Keskerakonna esimees sõnas, et järgmiste nädalate ja kuude oluline eesmärk on teha võimalikult tugev tulemus Euroopa Parlamendi valimistel, kus erakonna nimekirjas kandideerivad nii kaks eurosaadikut kui ka Riigikogu liikmed ja omavalitsustegelased. „Tugeva tulemuse tegemiseks on vajalik kogu erakonna töö ja panus. Keskerakond on saavutanud senistel valimistel esimese või teise koha ning 1-2 mandaati. Sama eesmärgiga lähme valimistele ka seekord,“ rõhutas ta.