"Oleks aus hääletada selle poolt, sest olen osalenud läbirääkimistel ja tundub, et Keskerakond on saavutanud oma soovid ja kaitsnud oma valijate huve," rääkis Kõlvart Eesti Televisiooni hommikuprogrammis "Terevisioon," vahendab ERR.

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa volikogud kogunevad koalitsioonilepingu kinnitamiseks laupäeval. Kõlvart märkis, et tema soov pole Keskerakonda lõhestada ja vastutusest erakonna ees ta toetab lepet.

Kõlvart rääkis usutluses "Terevisioonile", et emotsionaalselt koostöö EKRE-ga pole lihtne, aga ta saab aru, miks Keskerakond sellise valiku tegi. "Ainult koalitsioonis saab enda positsioone kaitsta ja oma seisukohti ellu viia," lausus Kõlvart.

Tänavu 12. märtsil ütles Kõlvart "Aktuaalsele Kaamerale": "Tuleb tunnistada, et minu jaoks on koostöö nendega väga kaheldav, sest selle partei juhtide avalduste kohaselt ei saa öelda, et neil on arusaam, et iga Eesti ühiskonna liige on väärtus. Sellise lähenemisviisiga ei saa riiki juhtida."

Samal päeval ilmunud ajalehele Postimees antud intervjuus tõdes Kõlvart ka, et tema arust riivavad EKRE sõnumid nii venelaste kui ka eestlaste tundeid.

Tallinna linnapea Taavi Aas teatas kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil, et on otsustanud ametist lahkuda ja asuda tööle rahvaesindajana riigikogus. Tõenäoliselt tähendab see seda, et tal on lootust saada ministrikoht. Aas tegi ettepaneku nimetada oma järglaseks Mihhail Kõlvarti ning Kõlvart on öelnud, et oleks valmis sellele kohale asuma.