Neljapäeva pärastlõunal Gao baasi saabunud jalaväerühma Estpla-30 teenistus Malis algab sisseelamisperioodiga, mille jooksul tutvustab läinud aasta novembris Aafrikas teenistust alustanud jalaväerühm Estpla-28 saabunud üksusele baasi reegleid, üldist eluolu ning töörütmi.

Pärast paaripäevast kõrbetingimustega harjumist ja varustuse lahtipakkimist algab kahe rühma vaheline üleandmisprotsess. See hõlmab endas ühiselt nii baasi pääslate kui ka vaatluspostide mehitamist, samuti ühispatrulle Gao linnas ja lähiümbruses.

Järkjärguline vastutuse üleandmine uuele üksusele lõppeb jalaväerühma Estpla-28 varustuse hooldamisega, peale mida alustab rühm ettevalmistustega naasmaks Eestisse.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi võitlust islamiäärmuslastega ning anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Hispaania õhuväekomponendiga.