Uue linnapea kandidatuuri esitas volikogus enamust omav fraktsioon Kodulinn Narva, opositsioon oma kandidaati üles ei seadnud. Senise abilinnapea Jevgrafovi poolt hääletas 22 saadikut, vahendab ERRi uudisteportaal.

Linnavolikogu avaldas senisele linnapeale, Keskerakonna liikmele Tarmo Tammistele umbusaldust 15. märtsil. Sellest ajast on parteitu Jevgrafov olnud linnapea kohusetäitja.

Narva linnapea vahetamise juured viivad eelmise aasta varasügisesse, kui korruptsioonikahtluse said rida Keskerakonda kuulunud Narva linnavolinikke, misjärel Keskerakond otsustas nad erakonnast välja arvata.

Väljavisatud võtsid volikogust kaasa teised kohalikud keskerakondlased ja moodustasid omaette suurima fraktsiooni Kodulinn Narva. Uue fraktsiooni juht oli Aleksei Voronov, kes aga märtsi lõpus korruptsioonis kahtlustatuna kaheks kuuks kinni peeti ja kes aprilli alguses volikogust väljaastumise avalduse esitas.

Uue võimufraktsiooni moodustamise järel jäi linnapea Tammiste edasi Keskerakonda ja ka linnapeaks. Kuna Tammiste keeldus ise tagasi astumast, otsustas Kodulinn Narva talle umbusaldusavaldust avaldada.