Sel aastal täitus kümme aastat idapartnerluse algusest ning sel puhul tunnustas Mikser idapartnerite saavutusi ja kinnitas taas poliitilist toetust Eesti partneritele.

"Peame vaatama ka tulevikku – on oluline jätkuvalt hoida idapartnerluse poliitilist ambitsiooni kõrgel," rõhutas välisminister. Mikseri sõnul soovib Eesti omaltpoolt näha ambitsioonikamat suhet ELi ja idapartnerite vahel ning tihedamat koostööd assotsieerunud partneritega erinevate sektorite lõikes. „Samal ajal ei saa me muidugi unustada juba võetud kohustuste täitmise olulisust idapartnerite poolt,“ lisas ta.

Rääkides 2017. aastal Tallinnas toimunud idapartnerluse tippkohtumisel vastuvõetud 20 eesmärgist aastaks 2020, sõnas Mikser, et idapartnerid peaksid pingutama veelgi enam kodanikuühiskonna, sõltumatu meedia, õigusriigi ja juriidiliste reformide nimel.

ELi välisministrid arutasid ka olukorda Afganistanis, keskendudes püsiva poliitilise lahenduse leidmisele. Lisaks arutasid välisministrid olukorda Venezuelas, rõhutades ELi ühtsuse olulisust.