Reps ütles, et tema suurimaks tööb saab seal esimeses järjekorras usalduse taastamine erinevate kogukondade vahel.

"Tegu on eneseületust nõudva tööga, kuid soovin seda teha sajaprotsendilise pühendumisega: eesmärk on koos meeskonnaga rajada Kohtla-Järvele vähemalt sama hea kool kui Gustav Adolfi gümnaasium,“ ütles Agur.

"Ida-Virumaa pärl ja kogukonna ühendaja – reaal- ja humanitaarhariduse lipulaev, kuhu soovitakse õppima ja õpetama tulla üle Eesti,“ avaldas Agur lootust.

Agur oli pikaaegne Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor. Möödunud aasta oktoobris teatas ta koolirahvale, et paneb ameti maha ja astub haridus- ja teadusministeeriumis koordineerima riigigümnaasiumide rajamist.

Selle aasta alguses teatas ta, et tahab oma ametipostil luua Tallinnasse 3000 õpilasega hiigelgümnaasiumi. Sellele reageeris kiiresti Mailis Reps, kes nimetas nägemust väga julgeks, kuid vaid mehe isiklikuks seisukohaks, mitte ministeeriumi poliitiliseks suunaks.

Koolijuhi valimise komisjoni kuulusid lisaks Haridus- ja Teadusministeeriumi töötajatele ka Kohtla-Järve Linnavalitsuse, SA Innove ning riigigümnaasiumide direktorite esindaja.

Kohtla-Järve riigigümnaasium alustab õppetegevusega 1. septembril 2019. Koolile ehitatakse uus õppehoone, kus on 300 õppekohta. Ida-Virumaal tegutseb alates 2015. aastast ka Jõhvi riigigümnaasium.