Peaminister Jüri Ratase sõnul on kõigi osapoolte huvides, et Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumine toimuks korrapäraselt väljaastumislepinguga.

Arutan täna koos ametikaaslastega Ühendkuningriigi taotlust EList lahkumise tähtaega pikendada ning teeme selle kohta ühise otsuse. Eesti suhtub pikema lisaaja andmisesse positiivselt, kuid lahkumistähtaja edasi lükkamisel peab igal juhul olema selge eesmärk. Lahendus peab võimaldama ELi 27 liikmesriigil keskenduda oma tulevikule ning sama tähtis on tagada ka ELi tõhus toimimine,“ sõnas Ratas.

27 ELi liikmesriigi juhtidel on täna kavas arutelu Euroopa Parlamendi presidendi Antonio Tajaniga ning kohtumine Ühendkuningriigi peaministri Theresa Mayga.

Euroopa Liit otsustas 21. märtsil toimunud ülemkogul pikendada Ühendkuningriigi liidust lahkumise tähtaega kuni 12. aprillini, juhul kui Briti parlament ei kiida väljaastumislepingut heaks hiljemalt 29. märtsiks. 5. aprillil saatis peaminister Theresa May Euroopa Ülemkogu eesistujale Donald Tuskile kirja, milles palus pikendada riigi EList lahkumise tähtaega 30. juunini.

Peaminister Ratas naaseb Eestisse pärast ülemkogu lõppu.