Eilse otsusega teatatakse, et 2018. aastal oli ette valmistatud ja rahvusvahelisele ekspertkomisjonile esitatud eeltaotlus, kuid lõpliku taotluse esitamise järgselt tehakse otsus 2019. aastal. "Selleks tuleb esitada lõplik taotlus ning teha ettevalmistustööd," seisab korralduses.

Uude toimkonda Narva kultuuripealinnaks kandideerimise taotluse koostamiseks kuuluvad linnapea Aleksei Jevgrafov, linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus ja tema asetäitja Dmitri Vergun. Linna arendus- ja ökonoomikaameti juhiabi-analüütik Anton Võlitok, Narva ooperipäevade korraldaja Julia Savitskaja, kontserdimaja Geneva kunstiline juht Grigori Malõškin, Prototroni rahastu tegevjuht Jana Pavlenkova ja Jõhvi kontserdimaja juht Piia Tamm.

Toimkonnast jäid välja mitmed volikogulased, näiteks linnavolikogu esimees Larissa Olenina, aga ka volikogulased Galina Vologdina, Vladimir Butuzov.

Narva kultuuripealinnaks kandideerimise teel on olnud mitmeid tõkkeid. Alustuseks tekkisid Narval probleemid, kui endine linnapea Tarmo Tammiste lubas osaühingule Shiftworks ja Creativity Lab Narva kultuuripealinnaks kandideerimisega seotud kampaaniakulutuste katmiseks 210 000 eurot, kuid linnavolikogu vähendas seda summad 75 000 euroni. Seepeale loobusid Helen Sildna, Maris Hellrand ning Ragnar Siil koostööst linnaga, tuues välja, et volikogu poolt kolmekordselt kärbitud eelarvega pole võimalik kampaaniat edukalt läbi viia.

Tarmo Tammiste saatis toimkonna enne oma umbusaldamist laiali.